9 inschrijfkansen voor Overijsselse acts dit najaar

Voor showcasefestivals, wedstrijden en andere kansen in 2023

Bella Luna

Kunstbende Overijssel

Voor wie: creatievelingen tussen 13 en 19 jaar
Aanmeldperiode: vanaf 21 september 2022

Kunstbende is de creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. Volgende zomer kun je deelnemen aan de wedstrijd in verschillende categorieën zoals dj en muziek, tot die tijd kun je je vast inschrijven voor KLUB Kunstbende om jouw skills te ontwikkelen met gratis workshops, tutorials, coaching en de memberdag.

Music Support Overijssel

Voor wie: ambitieuze acts die toe zijn aan de volgende stap
Deadlines: 2 januari (2023)

Ben jij op zoek naar financiële ondersteuningen voor je muzikale plannen? Zet dan deze datum in je agenda: 2 januari (2023). Dan sluit de laatste ronde van Music Support Overijssel van dit jaar. Iedere ronde kun je tot €1000 aanvragen voor jouw muzikale plannen. Alle genres welkom!

Kickstart

Voor wie: acts uit Overijssel
Aanmeldperiode: 20 oktober tot 10 november

Kickstart is een talentontwikkelingstraject verzorgd door Stichting Popbelang Hengelo en podium De Lantaarn. Tijdens dit traject krijg je een persoonlijke coach toegewezen die met jou/jullie gaat kijken wat jullie precies willen bereiken en stippelt samen met jullie de route uit. Daarbij heb je een startpunt, daar waar jij/jullie nu staan én een eindpunt. Dit eindpunt is een showcase festival waar jullie als band, zanger, rapper etc. laten zien wat jullie tijdens dit traject hebben bereikt.

Nieuwe Electronische Waar

Voor wie: producers van elektronische muziek
Aanmeldperiode: 1 tot 15 november 2022

Al 17 jaar vormt Nieuwe Electronische Waar het platform voor makers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. Geselecteerde acts worden een jaar lang ondersteund met o.a. een songcamp, workshops, speelplekken en coaching.

Popronde

Voor wie: muzikanten uit heel Nederland
Aanmeldperiode: 1 december tot en met 1 maart

Popronde kennen we natuurlijk als het grootste rondreizende festival van Nederland en een belangrijke plek voor boekers, managers en andere muziekprofessionals om nieuw talent te ontdekken. Stuur je track én je plan in en wie weet tour jij in het najaar van 2023 langs 41 steden in Nederland.

De Nieuwe Notie

Voor wie: rappers, vocalisten, producers en beatmakers die zich identificeren met hiphop
Aanmeldperiode: vanaf januari 2023

De Nieuwe Notie is het talententraject voor hiphopartiesten uit Oost-Nederland. Met de geselecteerde acts wordt gewerkt aan o.a. branding, planning, strategieën, promotie, finance en natuurlijk de artistieke ontwikkeling.

Burger Beurs

Voor wie: acts uit Overijssel
Aanmeldperiode: 24 oktober t/m 21 november

Het Burgerweeshuis helpt opkomende artiesten een handje op weg met de Burger Beurs. Muzikale acts kunnen met deze beurs een jaar lang gebruik maken van de middelen, kennis en het netwerk van het cultuur- en poppodium in Deventer.

Hedon Beurs

Voor wie: acts uit (regio) Zwolle
Aanmeldperiode: tot 21 november

Een belangrijk onderdeel binnen Hedon Talent Support is de Hedon Beurs. Jaarlijks helpen zij diverse talentvolle artiesten om met een financiële bijdrage en de professionals uit het netwerk van Hedon te kunnen ondersteunen in hun groei naar een hoger niveau.

Offensief

Voor wie: acts uit Twente
Aanmeldperiode: doorlopend

Offensief is een traject dat elk seizoen 3 acts, voorafgaand aan een show in Metropool, een unieke en veelzijdige toolbox vol professionals uit de muziekindustrie die je kunnen helpen op het gebied van marketing, (podium) techniek en presentatie, lichtplannen, programmering en carrièreplanning biedt.

Meer weten, kun je hulp gebruiken bij je aanmelding óf je plannen, heb je ook iets tofs in de aanbieding of juist vragen? Neem contact met ons op!