Historische binnentuin van Burgerweeshuis elke vrijdag in juni geopend

In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 de sfeervolle binnentuin van het Burgerweeshuis open. Een bijzonder terras waar eten, drinken en muziek de boventoon voeren. Lekker hangen in de tuin met speciale biertjes en de allerlekkerste hamburgers en andere top-bbq-maaltijden. Een prima start van het weekend met aansluitend een mooi concert in de grote zaal.

Op het programma staan o.a. Diggy Dex, DeWolff, NDC showcase, Joanne Shaw Taylor en JW Roy & The Royal Family. Passend bij het concert in de zaal wordt in de tuin de muziek door verschillende dj’s verzorgd.

Diggy Dex bijt de spits af op 2 juni. Diggy Dex is de artiestennaam van rapper, zanger en songwriter Koen Jansen. September 2016 kwam zijn vijfde album, ‘Golven’, uit met daarop de hit ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ met JW Roy. De single is reeds platina en staat al meer dan een jaar op de playlist van diverse radiostations. Met dit nummer won hij de Buma NL Award ‘Beste Single Pop’ en liet hij Marco Borsato en Guus Meeuwis achter zich.

De week erna , vrijdag 9 juni staat  DeWolff met support The Dawn Brothers op het podium. DeWolff is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit. Met hun laatste album release ‘ROUX-GA-ROUX’ komen wederom hun unieke psychedelische klanken en Southern rock weer heerlijk naar voren!

Op 16 juni is NDC showcase aan zet. Tijdens deze dynamische avond presenteren de NDC artiesten zichzelf en hun werk. Het wordt een multidisciplinaire avond vol EP releases, coversessies, exposities en DJ’s.

Joanne Shaw Taylor moest in december verstek laten gaan door stemproblemen maar 23 juni is ze erbij. Ze is een van de meest veelbelovende vrouwelijke bluesrockers en won al verschillende prijzen op de British Blues Awards.  Haar nieuwe album ‘Wild’ kwam 30 september uit en na een uitgebreide tour door Engeland is het Europese vasteland aan de beurt.

Laatste in deze reeks JW Roy & The Royal Family op 30 juni. In 2017 is het precies 20 jaar geleden dat JW Roy voor het eerst van zich liet horen maar inmiddels heeft JW een grandioos oeuvre opgebouwd. Op het meest recente album ‘Dry Goods & Groceries’ keert JW Roy met veel succes terug naar zijn roots: de Americana. Tijdens deze tour speelt JW Roy met z’n band The Royal Family nieuwe nummers, oude hits (als Sixth Street en Deeper Shades) en klassiekers uit het Americana-oeuvre. O.a. Johnny Cash en Townes van Zandt krijgen een JW Roy vertolking. Op volle kracht in een stomende country, soul en rock ’n roll show.

Burgerweeshuis, 2, 9, 16, 23 en 30 juni 2017. Aanvang: 21.00 uur
Tickets: www.burgerweeshuis.nl