Hiphop platform De Nieuwe Notie gelanceerd

De Nieuwe Notie

Hiphoptalent van vandaag is De Nieuwe Notie van morgen

Oost-Nederland barst van hiphoptalent en 2020 markeert de start van De Nieuwe Notie; een platform voor hiphoptalent uit Oost-Nederland dat is opgezet door De Nieuwe Oost Pop, Poppunt Overijssel, Poppunt Gelderland, Cultuur Oost en Beatbox Zwolle (Hedon). Samen zetten zij hun expertise, netwerk en middelen in om, vanaf 20 juli, een vijftal talentvolle makers van hiphop te begeleiden naar de volgende stap in hun carrière. Het hoofddoel: talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. Het resultaat: een album en (mini)tour door nieuwe hiphoptalenten waarmee hiphop als genre beter op de kaart gezet wordt in Oost-Nederland.

Het project start met een selectie van vijf talenten die ieder gescout zijn door de partners. Uit alle hoeken van (Oost-)Nederland komt hiphop en zodoende de deelnemers ook. Jahlynn; vocaliste uit Nijmegen, Lvis; producer uit Deventer, Marcos; rapper uit Apeldoorn, Johnny Loves Me; rapper uit Enschede en Zino Chavez; rapper uit Zwolle hadden bij de eerste kennismaking al een klik. Ook tijdens de luistersessie werd al wild met complimenten en opbouwende feedback gestrooid. Dat belooft wat voor als zij straks op schrijverskamp gaan.

De Nieuwe Notie is een jaarlijks terugkerend traject, met elk jaar ruimte voor nieuw talent. Houd het project in de gaten via de site en de socials om te horen en zien hoe hiphop uit het oosten klinkt! 

DNN Selectie 2020