Het 2024 van Helen Jewett

Hedon Beurs act Helen Jewett combineert Post-Punk met Shoegaze op aanstekelijke wijze. De drie muziekstudenten uit Zwolle vullen ondanks hun kleine bezetting elke zaal met een rauwe energie. Door hun sterke liveset en originele sound waan je jezelf terug naar de post-punk scene van de jaren 80. De act maakt deel uit van De Overijsselse Ambassade van 2024. We vroegen ze hoe 2024 ze bevalt!

Nu we even een beetje zijn gesetteld in 2024, hoe is het Hedon Beurs leven?

Druk! Maar het is ook de meest leerzame periode die de band tot nu toe heeft meegemaakt. We zagen elkaar de afgelopen maand bijna dagelijks en leren door de ondersteuning en coaching die we bij Hedon en Hit the North krijgen steeds meer over hoe we de taken in de band kunnen delegeren.

We zijn op dit moment bezig met het opnemen van ons debuut album! Het was met het team van Hedon en Hit the North die achter ons staan het perfecte moment om dit grote project te starten. We doen dit samen met onze producer of choice; Daan Duurland. We zijn nu al heel erg trots op wat we hebben opgenomen en kunnen niet wachten tot we de nummers met de buitenwereld kunnen delen.

Helen Jewett tijdens de opnames van De Overijsselse Ambassade 2024
Waar kan Hedon Talent Support je bij goed bij helpen?

We krijgen wekelijks coaching van Judith van der Klip. Het is fijn om een stok achter de deur te hebben en samen met iemand van buitenaf te kijken of alles nog op de rails is nu er zoveel speelt rondom Helen Jewett. We kijken momenteel met Judith naar de financiering van ons debuut album en alle zaken die er omheen spelen, zoeken samen naar een grafisch vormgever voor de covers en onze huisstijl en plannen samen een releaseshow in Hedon met aansluitende shows die samen een releasetour vormen. Dit valt allemaal mooi samen met onze show op ESNS in januari.

Wat zijn voor jullie de hoogtepunten van de eerste helft van 2024?

We hebben al veel gave shows mogen spelen in de eerste helft van 2024. De echte highlights waren: Booster Festival, Bevrijdingsfestival Overijssel & Drenthe, Burgerweeshuis Deventer en Warhol Groningen. Ook het opname proces van het album is een hoogtepunt. We kunnen het heel goed vinden met onze producer en de opnamedagen verlopen erg natuurlijk en fijn. De locatie aan het Ij is ondanks dat het midden in Amsterdam ligt ook een hele fijne werkomgeving.

Wat staat er op de agenda voor de tweede helft?

We hebben nog een aantal toffe shows op de planning staan. We kijken er bijvoorbeeld erg naar uit om weer terug naar Kattegat te gaan tijdens hun indie en alternative sessie op 20 juli. Ook spelen we onze eerste show in Duitsland op 7 september en we hebben een spot op het Noorderzon festival in Groningen op de 23e van augustus. Ondertussen zijn we natuurlijk druk bezig met het finaliseren van het album en alles klaar maken voor de release.

Dit is je moment om te pluggen: aan welke release, show, tour of wat-dan-ook wil je wat extra aandacht geven?

Kom vooral deze zomer naar één van onze shows! We delen binnenkort onze agenda voor de zomer op onze Instagram. Dit is ook de plek om alles rondom het album in de gaten te houden en alvast wat sneakpeaks te krijgen hoe het proces verloopt en waar we mee bezig zijn.

Check als je benieuwd bent naar de nummers op het album even de livesessie die we via Poppunt Overijssel hebben opgenomen. Bekijk deze hier: