Het 2023 van JesperJesper

We hebben inmiddels met de meerderheid van de acts die deel uit maken van de Overijsselse Ambassade 2023 zowel terug als vooruit gekeken op hun jaar. Maar we zijn er nog niet: frontman Jesper van de act JesperJesper (Hedon) geeft je een inkijkje in het jaar van de band.

Hoe was het voor jullie om geselecteerd te worden voor de Hedon Beurs?

Dat was heel goed nieuws. Toen we geselecteerd werden had ik nog helemaal geen muziek uitgebracht, alleen wat losse showtjes gedaan. Het is erg fijn dat jullie vertrouwen hebben in JesperJesper ondanks het feit dat er nog niks uit is. Daar gaat wel verandering in komen. Eind deze zomer komt de EP uit op Goomah Music! De EP heb ik samen met compagnon Robin van Saaze opgenomen, en ik kan niet wachten om deze met iedereen te delen.

Wat zijn jullie hoogtepunten van het afgelopen half jaar?

We hebben erg veel leuke shows gespeeld afgelopen half jaar, waaronder Paradiso, Bevrijdingsfestival Overijssel, ESNS en Heartland Festival. Voor mij zijn deze shows niet perse de hoogtepunten. Als de shows lekker gaan en we hebben veel lol, dat zijn voor mij de belangrijkste dingen en dus ook de hoogtepunten.

Heeft het poppodium daar jullie bij kunnen helpen? En op welke manier?

Dankzij Overijsselse Ambassade hebben wij een show kunnen doen op ESNS. In die zin heeft het poppodium daarin wel bijgedragen ja. Waar Hedon mij vooral mee helpt is de planning rondom de release van de EP en alles wat daarbij komt kijken.

Bekijk hier de sessie van JesperJesper

Hoe ziet de rest van 2023 er voor jullie uit? Wat hopen jullie dit jaar te bereiken?

We zijn dit jaar geselecteerd voor Popronde, dus we hopen op een volle Popronde agenda. Met een gloednieuwe EP op zak hebben we daar wel vertrouwen in. Popronde is perfect om wat naamsbekendheid op te bouwen en lekker veel te spelen. Het zou mooi zijn als we naast de Popronde nog wat meer mooie shows kunnen spelen, vette supports ofzo. In de planning staat ook een EP releaseparty waarover later meer!