Het 2023 van Jarlentji

Deze weken zijn we samen met alle acts van de Overijsselse Ambassade terug aan het kijken op de eerste helft van dit jaar. Zangeres Jarlentji, die deel uitmaakt van het Metro’s Finest traject van Metropool, vertelt over haar 2023!

Hoe was het voor jullie om geselecteerd te worden voor Metro’s Finest?

Het kwam voor mij precies op het juiste moment! Ik heb in december vorig jaar mijn EP ‘Schaduw’ uitgebracht; een EP die ik als een afscheid zie van een depressieve periode tijdens ‘de Corona jaren’. De selectie voor het traject kenmerkte voor mij de start van een nieuwe periode. Ik had als artiest al een hoop ervaring in de studio, maar nog vrij weinig live ervaring. Aangezien de studio en het podium twee totaal verschillende dimensies zijn was dit exact de uitdaging die ik nodig had! Ik was heel blij en dankbaar voor de kans. Voordat ik geselecteerd werd heb ik een aantal optredens gedaan in verschillende live-band settings, en het beurstraject bood mij een springplank om nog intensiever de juiste live-setting uit te werken en meer ervaring op te doen.

Wat zijn jouw hoogtepunten van het afgelopen half jaar?

De selectie voor Popronde is tot nu toe dit jaar het grootste hoogtepunt! Het voelde als een ‘hard work pays off’ moment. Dat ik na jaren lang hiding in my bedroom studio naar buiten ben gaan treden, dat Metropool mij deze kans heeft gegeven voor het traject en ik vervolgens door het hele land mag gaan optreden met Popronde. Daarnaast ben ook nog ’ns geselecteerd als FunX Talent en 3voor12 Talent; a cherry on top! :). Ook mocht ik dit jaar op DauwPop op de Xite stage staan, super cool. En ik ben voor een Noah’s Ark demo beoordeel serie op YouTube uitgekozen als winnaar!

Bekijk Jarlentji sessie hier!
Heeft het poppodium jou daar bij kunnen helpen? En op welke manier?

For sure! Het poppodium heeft mij geholpen door spots te bieden om op te treden en als beginnende live-act was dat precies wat ik nodig had. Ook heb ik via de beurs kunnen werken met een arrangeur met wie ik mijn composities naar live heb kunnen vertalen. Dit samen heeft in mijn mening ontzettend bijgedragen aan mijn selectie voor Popronde, want zonder deze ervaring en exposure had ik dit concept niet kunnen creëren. Daarnaast mag je bij Metropool gebruikmaken van hun kennis en middelen, bijvoorbeeld door een zaalrepetitie te doen onder begeleiding van een geluidstechnicus. Aangezien mijn muziek elektronisch is, komt er in combinatie met live-band op technisch gebied nog wel wat bij kijken en het is heel nice om die mogelijkheid te hebben. Maar ook met zaken als een goede bio schrijven, planning maken, carrière keuzes of andere feedback kun je bij het team van Metropool terecht. Heel fijn! En binnenkort ga ik ook wat externe coaching krijgen. Ik ga bijvoorbeeld extra performance en zang coaching doen, ter voorbereiding op de Popronde madness.

Hoe ziet de rest van 2023 er voor jou uit?

Ik hoop tijdens Popronde mensen te kunnen verrassen, verwarren, te raken en te laten genieten. Ik wil de speel-ervaring opdoen, buiten m’n comfort-zone gaan on stage en de arrangementen blijven aanscherpen. Live leer je heel veel en ik ben een perfectionist dus ik kan niet wachten om er alles uit te halen. Ik hoop aan het einde in de Melkweg te kunnen staan en wie weet zelfs de Paul Smith Award te winnen! Ook ga ik weer beginnen met het releasen van muziek: volgende maand komt mijn eerstvolgende single uit. Het wordt een nieuwe frisse sound ten opzichte van het werk dat ik hiervoor heb uitgebracht. Hoe het vorige werk de nadruk legde op zware onderwerpen, ben ik nu in een vibe van volle energie en exploratie! Met iedere release kom ik dichter bij mezelf en met die authenticiteit hoop ik nog meer mensen te kunnen raken.