Herschel’s Map uit Zwolle brengt live-sessie uit met hulp van Music Support Overijssel

Wij zijn Herschel’s Map! Een indiepop/rockband uit het mooie Zwolle. We hebben elkaar op de middelbare school leren kennen en zijn daarna een hechte vriendengroep geworden en hebben een band gevormd. Sinds 2021 brengen we onze eigen muziek uit, waaronder twee EP’s genaamd ‘Chasing Stars’ en ‘Sofia’. Onze sound is het best te omschrijven als dromerige indiepop met rock & roll invloeden. Vorig jaar hebben we uitgebreid de tijd genomen om onze eigen identiteit en sound meer door te ontwikkelen, wat heeft geleid tot onze laatste EP ‘Sofia’, waarin het melancholische gevoel dat we zoeken goed naar voren komt.

Music Support Overijssel

Onze ontwikkeling als band gaat eigenlijk een beetje in de omgekeerde volgorde ten opzichte van wat veel voorkomend is. Veel bands beginnen met veel liveshows en gaan daarna zelf muziek schrijven en eventueel opnemen in de studio. Doordat wij al vrij snel beschikking hadden over een professionele studio en een producer (onze gitarist), heeft daar bij ons lange tijd de prioriteit gelegen. De laatste maanden hebben we juist extra tijd geïnvesteerd in het doorontwikkelen van onze live-set, om deze beter aan te laten sluiten bij onze overall sound. Daarom leek het ons tof om op een inspirerende locatie een aantal live-sessies op te nemen, om de nieuwe EP te promoten en te laten horen hoe we dit live neerzetten. De bijdrage van Music Support Overijssel hebben we besteed aan het inhuren van een filmproductiebedrijf dat onze visuele identiteit goed kan vertalen in bewegend beeld.

Samenwerkingen

Voor het filmen van de livesessies hebben we de hulp ingeschakeld van twee jonge filmmakers uit Zwolle, filmduo Lightframers. We vonden het erg belangrijk dat de sessies visueel aansluiten bij het gevoel dat onze muziek luisteraars geeft (dromerig, bitterzoet, melancholisch). Daarom hebben we hier uitgebreid over gebrainstormd, moodboards gemaakt, referentiemateriaal bekeken om zo tot precies de goede balans te komen. Het opnemen en afmixen van de livesessies heeft onze gitarist gedaan.

Music Support Overijssel heeft ons enorm geholpen! Wij waren gewend om alles kosteloos te (moeten) regelen. Je wordt dan creatief met je beperkte middelen, maar accepteert ook dat niet alles tot in de perfectie kan worden uitgedacht. Doordat we nu budget hadden, konden we de kwaliteit van de content naar the next level brengen en veel perfectionistischer te werk gaan. Nu hebben we een eindproduct waarvan we het gevoel hebben dat we niks hebben laten liggen en wat visueel en auditief echt bij ons als band past.

Ook een aanvraag doen?

Denk niet te veel na over “als we budget zouden hebben, wat zouden we dan willen doen/maken”, maar bedenk eerst wat je op dit moment van je bestaan als band/act echt nodig hebt en daarna pas over het budget. Met de financiële bijdrage van MSO kan je soms precies doen wat op dat moment nodig is voor jou als band/act, dus probeer eerst te bedenken wat dat is. Als je dat idee hebt, werk het dan zo gedetailleerd mogelijk uit. Als je de bijdrage dan krijgt biedt dat daarna ook veel houvast. En vergeet naast de praktische zaken niet waarom je bent begonnen met muziek maken en preach it!

Ook een aanvraag doen?

Je kunt tot maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Overijssel bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

Een aanvraag indienen doe je via Sonar!