Hedon Beurs acts 2023: GIRLSGIRLSGIRLS, JesperJesper en SELMA

Hedon Talent Support heeft de bands bekend gemaakt die dit jaar een Hedon Beurs ontvangen. Er is gekozen om GIRLSGIRLSGIRLS, JesperJesper en SELMA op te nemen in het beurstraject en gedurende 2023 te helpen met een financiële bijdrage en de hulp van professionals uit het netwerk van Hedon. Het afgelopen jaar hielp Hedon Talent Support de artiesten NONCHELANGE, Naber, HIIGO, Cloudsurfers en Joey’s Midnight Club om met een Hedon Beurs en de bijbehorende ondersteuning verdere stappen in hun carrière te zetten. Voor dit jaar zijn er weer drie ‘nieuwe’ acts uitgekozen om te begeleiden.

De belangrijkste doelen van Hedon Talent Support (voorheen Hedon Productiehuis) zijn het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Een belangrijk onderdeel binnen Hedon Talent Support is de Hedon Beurs. Jaarlijks helpt Hedon Talent Support diverse talentvolle artiesten met een financiële bijdrage en ondersteuning door de professionals uit het netwerk van Hedon. Dit jaar bestaat de Hedon Beurs maar liefst tien jaar. Artiesten als Paceshifters, Robin Scherpen, The Cool Quest en Money & The Man ontvingen al eens een Hedon Beurs. Na een zorgvuldige selectieprocedure zijn de bands GIRLSGIRLSGIRLS, JesperJesper en Selma gekozen om in 2023 een Hedon Beurs te ontvangen.

De bandleden van Selma geven aan het beurstraject goed te kunnen gebruiken: “Wij zijn als band heel blij met deze beurs omdat dit ons mogelijkheden biedt die we goed kunnen gebruiken aankomend jaar. We zijn aan het broeden op iets nieuws en met de hulp van Hedon willen we onze act naar een hoger niveau tillen en onszelf klaarstomen om als live act aan de slag te gaan.” Ook voor Jesper Albers van JesperJesper is het goed nieuws: “Ik ben erg blij met de beurs omdat ik het heel fijn vind om een klankbord te hebben zodat ik mijn plannen samen met Hedon kan bespreken. Het komend jaar wil ik graag mijn EP uitbrengen en daaromheen live spelen zodat ik wat naamsbekendheid kan opbouwen.”

Poppunk/emo-band GIRLSGIRLSGIRLS is er om iedereen te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt. Gevormd aan het begin van het decennium, en met een rijkelijk aantal shows in Nederlands mooiste zalen, maar liefst 2 succesvolle Poprondes en meer dan een handvol singles op hun CV wil de band hun gemoderniseerde 00’s sound aan niemand voorbij laten gaan. “De afgelopen 2 jaar hebben we grote stappen kunnen maken waar we erg trots op zijn. Nu de pandemie achter ons ligt, we een aardige discografie hebben en de nodige kilometers hebben gemaakt willen we onze community en bereik vergroten. Een stap waar Hedon ons mee kan helpen. We zijn altijd gretig om ons netwerk te vergroten, meer samenwerkingen aan te gaan of onszelf op alle vlakken te verbeteren.”

Meer informatie over de Hedon Beurs, over Hedon Talent Support en over de geselecteerde bands vind je via de website op www.hedontalentsupport.nl