Hedon Productiehuis en muzikanten Bertolf Lentink en Esther Groenenberg presenteren online cursus songwriting

Op donderdag 15 oktober verscheen op het YouTube kanaal van Hedon Productiehuis de eerste online editie van een gratis vierdelige cursus songwriting. Initiatiefnemers van deze online cursus zijn de muzikanten Esther Groenenberg en Bertolf Lentink met ondersteuning van Hedon Productiehuis. Deze cursus is opgenomen op het podium van Hedon en is een nieuw initiatief van het Zwols Songwriters Gilde, een label wat onderdeel is van Hedon Productiehuis. Elke twee weken verschijnt er een songanalyse op het YouTube kanaal van Hedon Productiehuis en zijn er diverse verdiepende opdrachten beschikbaar.

“In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus is het momenteel niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren voor de leden van het Zwols Songwriters Gilde, hierdoor zitten veel muzikanten thuis. Deze tijd geeft wel veel inspiratie om muziek te maken en zorgt misschien ook wel voor extra tijd om verdiepend bezig te zijn. Met deze online cursus songwriting kunnen we alle aangesloten deelnemers en iedereen die interesse heeft in ons vak toch nog niets bieden.” aldus Esther Groenenberg van het Zwols Songwriters Gilde en Hedon Productiehuis. Tijdens de eerste songanalyse die donderdag 15 oktober beschikbaar is geeft Esther Groenenberg een grondige analyse van Shake It Off, een grote hit van Taylor Swift en de producers Max Martin en Shellback.

Er zijn diverse nummers gekozen om te behandelen. Moderne hits als Shake It Off van Taylor Swift maar ook een klassieker van The Beatles. Welke nummers worden gebruikt blijft nog even een verrassing. De eerste video is vanaf 14:00 uur gratis te bekijken via het YouTube account van Hedon Productiehuis. De opdrachtvideo’s zijn beschikbaar via de Facebookpagina van het Zwols Songwriters Gilde.

Songwriting Cursus