Hedon Beurs act Helen Jewett over Music Support Overijssel

Ben jij al bekend met Music Support Overijssel? Een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Helen Jewett heeft bijvoorbeeld een video sessie op kunnen nemen! We vroegen de band wat te vertellen over hunzelf en het project.

Helen Jewett

Wie in Overijssel woont heeft inmiddels vast al eens gehoord van Helen Jewett. De band serveert je een cocktail van Post-Punk en Shoegaze. Afgelopen januari is het drietal aangekondigd als Hedon Beurs act van 2024! Ook al bestaat Helen Jewett nog maar net iets langer dan een jaar, hun CV begint al aardig vorm aan te nemen. Zo hebben ze in 2023 zo’n 30 shows gespeeld én hebben ze muziek voor je klaar liggen…

Music Support Overijssel

Voor het opnemen van een live-sessie én het opnemen van nieuwe muziek heeft de band een financiële bijdrage ontvangen via Music Support Overijssel. Om deze opnames in Podium 34 te realiseren is er samengewerkt met de Bakeshop Emmen. Zij hebben de sessie gefilmd, verzorgd van goede belichting en de locatie kunnen regelen. Om het geluid van de band zo goed mogelijk naar buiten te brengen heeft de vaste producer van Helen Jewett, Jesse Knoppert, de sessie gemixt!

Volgende stappen

Als antwoord op de vraag of Music Support de act ook in volgende stappen heeft kunnen helpen kwam een duidelijk antwoord: “Zeker. We hebben op dit moment veel meer materiaal om aan de buitenwereld te laten zien. De livesessie sturen we altijd op als we contact hebben met een boeker om te laten zien hoe we live spelen. En de singles financieren was hoogstwaarschijnlijk een probleem geworden zonder de bijdrage van Music Support Overijssel.”

Over Music Support Overijssel wil de band je het volgende mee geven: “Meld je aan voor een bijdrage! Zo lang je een goed plan hebt en een goeie visie van wat je wilt bereiken met de bijdrage kan het nooit kwaad om je aan te melden.”

Bekijk hier de live-sessie van Helen Jewett in Podium 34!

Ook een aanvraag doen?

Je kunt tot maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Overijssel bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

Music Support Overijssel is een samenwerking tussen Cultuurfonds Overijssel & Poppunt Overijssel

Een aanvraag indienen doe je via Sonar!