Nieuw seizoen: Hedon Academy

Foto: Robert Westera

Hedon Talent Support staat aan de vooravond van een nieuw seizoen Hedon Academy. De eerst editie van het nieuwe seizoen Hedon Academy is op maandag 28 november. De focus deze avond is gericht op de kennismaking met de Zwolse podia en hun talentonwikkelingsmogelijkheden. Hedon Academy is in de Kleine Zaal van Hedon en gratis toegankelijk. Dit seizoen geven we extra aandacht aan het thema duurzaamheid. Na de grote impact die de Covid-19 crisis heeft gehad in het werkveld zijn er veel vragen ontstaan rondom de duurzaamheid van de carrière van de artiest. Meer informatie over Hedon Academy via www.hedontalentsupport.nl.

Elke Hedon Academy heeft een eigen thema. Een belangrijke vraag die boven dit seizoen hangt is “Hoe maak ik mijn carrière toekomstbestendig?’. We gaan gedurende het seizoen met de deelnemers kijken naar het vormen van een goede basis voor de beroepspraktijk. Denk bijvoorbeeld aan het op orde krijgen van de zakelijke kant en snappen hoe je omgaat met naburige rechten. Of over jouw ‘waarom’, je doelstellingen en je ‘Brand’. Ook kijken we ook naar ontwikkelingen in de markt: je social media uitingen en waar nieuwe kansen liggen. Denk hierbij aan nieuwe verdienmodellen/trends en technologische ontwikkelingen. Tot slot gaan we in op je belastbaarheid en interactie met anderen; Hoe zorg je voor focus zodat je jezelf niet voorbij loopt en hoe werk je goed samen met anderen.

Hedon Academy

De Hedon Academy biedt een educatief programma waar met inspirerende professionals van Nationaal en Internationaal niveau aandacht wordt geschonken aan professionalisering van talentvolle artiesten. Verschillende aspecten van de beroepspraktijk worden belicht. Deze zijn voornamelijk gericht op het ontwikkelen van inzicht en zelfredzaamheid als artiest-ondernemer in de muziekindustrie. Het in contact brengen van de artiest met interessante spelers in het werkveld is hier een groot onderdeel van. Deltion Artiest en ArtEZ jazz/pop leerlingen, en talenten uit het netwerk van Hedon Talent Support zijn bij de avonden aanwezig.

Hedon Academy seizoen 2022/2023
28-11   Kennismaking met de Zwolse Podia en hun talentontwikkelingsprogramma
19-12   Social Media – Social Media invloed en awareness
23-01   Davy de Wit – ‘minder druk’ , Focus en balans krijgen in je carrière.
13-02   Naburig recht – Zo krijg je waar je recht op hebt.
27-03   Trends en innovatie – Blijf jij op de hoogte van ontwikkelingen? NFT’s en wat je verder niet mag ontgaan.
17-04   Samenwerkingen – Casus; Hoe werkt een producer goed samen met een muzikant?
22-05   Marketing in Muziek – Zo bereik je je doelgroep en genereer je hieruit inkomsten.
19-06   DIY versus Major Labels/Publishers – De relevantie van grote labels en publishers. 

Hedon Academy is onderdeel van samenwerking tussen ArteZ, Deltion College en Hedon Talent Support:

Heb je muzikaal talent? Dan verdien je een podium om je talent verder te ontwikkelen. Om jou daarbij te helpen, werken het Deltion College (opleiding Muzikant), Hedon Talent Support en ArtEZ (opleidingen Klassieke Muziek, Docent Muziek en Jazz & Pop) nauw samen in Zwolle. In die samenwerking kijken wij verder dan de ontwikkeling van alleen je muzikale en artistieke talent. Als student leer je ook organiseren en marktgericht denken. Je krijgt technische tips, en ontdekt hoe de programmering van een muziekpodium werkt. Allemaal zaken die belangrijk zijn als je professioneel muzikant wordt. Je leert daarbij samenwerken met andere disciplines, zodat je als muzikant zo veelzijdig en praktijkgericht mogelijk bent. En natuurlijk krijg je volop podiumtijd om te oefenen en repeteren.