Hedon Academy: Artiest & Ondernemerschap

Het Hedon productiehuis presenteert de Hedon Academy. Als professional in de muziekbusiness ben je nooit uitgeleerd. Daarom heeft het Productiehuis een reeks onderwerpen geselecteerd die verschillende kanten van de muziekindustrie belichten. Hierbij worden zeer uiteenlopende onderwerpen behandeld die je in de beroepspraktijk tegen zal komen. Hedon heeft hiervoor experts uitgenodigd die je de hemd van het lijf kan vragen. Kom naar een college of bezoek een panel om op de hoogte te blijven van de meest recente stand van zaken of om je kennis uit te breiden. Er zullen twee colleges per maand plaatsvinden met verschillende gastsprekers. Na afloop van de Hedon Academy is de bar geopend om onder het genot van een drankje te kunnen netwerken en onze experts persoonlijk te spreken.

ARTIEST EN ONDERNEMERSCHAP
Voor de tweede editie van de Hedon Academy komt Julia Hulshof een college ‘Ondernemerschap’ geven. Denk hierbij aan onderwerpen als gageverklaringen, belastingen, rechtsvormen, auteursrecht, boekhouding en belastingaangiftes. Daarna komt de Sena langs om alles te vertellen over de rechten van muzikanten en producers.

JULIA HULSHOF
Julia Hulshof, geboren op 7 maart 1989, wonende in Zwolle. Speelt vanaf haar 6e piano en viool. Vanaf het moment dat ze een basgitaar in haar handen kreeg, wist ze dat ze daarmee verder wilde. Na 8 jaar viool gespeeld te hebben begint ze zich te verdiepen in de basgitaar. Ze komt in verschillende bands terecht en ook andere activiteiten met de basgitaar pakt ze met plezier aan. Na het conservatorium blijkt ze een echte allrounder: Ze is actief als live-muzikant, studio-muzikant, docente basgitaar, docente solfege/algemene muziekleer, docente Musiconomie & ArtEconomie op verschillende MBO’s en HBO’s en universiteiten. Met haar eigen onderneming helpt ze artiesten met het ondernemerschap, boekhouding en belastingaangiftes. Kortom de juiste persoon om je wegwijs te maken in de wereld van het muzikale ondernemerschap.

SENA
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Wanneer jij iets hebt ingespeeld of geproduceerd zorgen zij dat je een vergoeding krijgt als de muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten zij zich in voor de rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000. Je leert hoe dit werkt en hoe je zorgt dat de vergoedingen waar je recht op hebt bij jou terechtkomen.

Meer informatie en tickets via de website van Hedon Zwolle