Grungeband Black Monsoon met nieuw werk op tour naar Engeland

Fotograaf: Isabelle Renate La Poutré

De Utrechtse-/Deventerse grungeband Black Monsoon brengt vandaag, de vooravond van Popronde, nieuwe single Jabberwocky uit en warmt daarmee alvast op voor zijn Engeland-tour in november. De band heeft maar liefst zeven optredens in zeven dagen door Zuid-Engeland weten te strikken en zal onder andere Londen, Plymouth en Brighton aandoen.

Zangeres Jacky Kwast verklaard: “We zijn door verschillende Engelse promotors opgepikt, staan op een 10” promo van het Britse HX label en worden daar uitgelicht door online music community ‘Civil War London’.” Dit zorgde ervoor dat de band besloot een tour door Groot-Brittannië te plannen.

Voordat de band naar de UK vertrekt is het drietal tijdens de Popronde door Nederland te zien. De band is gemerkt als NMTH-talent door muziek-platform ‘Never Mind the Hype’ en op het moment van schrijven al geboekt voor de steden Nijmegen, Delft en Almelo.

Vandaag komt single “Jabberwocky” uit, inclusief DIY-video, als opvolger van de vorig jaar uitgebrachte debuut-EP. De band presenteert de single op 8 september bij zomerbar PIKNIK te Deventer.