Goomah Music, Hendrik Jan Bökkers en RTV Oost genomineerd voor Pop Promotie Prijs

Naast de Popprijs Overijssel worden er ook nog andere prijzen uitgereikt, zoals de Pop Promotie Prijs. Deze award is in het leven geroepen om een persoon of instelling in de spotlight te zetten die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popcultuur. Het publiek kon de afgelopen tijd genomineerden aandragen. Maak kennis met de drie genomineerden:

RTV Oost
RTV Oost heeft zich in het afgelopen jaar bijzonder ingezet voor de Overijsselse popmuziek. Onder andere door een wekelijks radio-item met Poppunt Overijssel coördinator Harold de Boer, maar ook veelvuldig via het SPUNCK platform, met verschillende portretten en een Open Podium reeks op de televisie. RTV Oost is hiermee een grote speler in het creëren van zichtbaarheid voor opkomend talent uit de provincie. Zij doen radio- en televisieervaring op, en bereiken een geheel nieuw publiek via de kanalen van de regionale zender.

Hendrik Jan Bökkers
Hendrik Jan Bökkers is een bekend gezicht in de Nederlandse popcultuur. Hij tourt veelvuldig met de band Bökkers, was te zien in het programma ‘Beste Zangers’ en populair onder podcastluisteraars met ‘De Nedersaksen’. Hendrik Jan zet zich in voor een betere zichtbaarheid van de Nedersaksise taal en cultuur, en is daarmee belangrijk boegbeeld voor artiesten uit Overijssel.

Goomah Music
Goomah Music is als label en boekingskantoor al jaren actief in de (inter)nationale muziekindustrie. Met een thuisbasis in Zwolle weet Goomah Music lokale talenten vroeg op te pikken en breed weg te zetten op de Nederlandse podia en festivals. Ze zijn daarin een belangrijke partij als het gaat over de professionalisering van de Overijsselse muzieksector, en hebben voor menig Overijssels muzikant gezorgd dat er een goede beroepspraktijk kan ontstaan. 

De prijs wordt zaterdag 9 april – 19:00 uitgereikt tijdens het Booster Festival in Enschede in de grote zaal van Metropool. Toegang tot de uitreiking is gratis.