GIRLSGIRLSGIRLS lust 2023 rauw

Inmiddels zijn we op de helft van dit jaar. Tijd om samen met alle acts van de Overijsselse Ambassade terug te kijken op de eerste helft van 2023We geven deze week het woord aan GIRLSGIRLSGIRLS! De punkpop band speelde afgelopen weekend op Jera on Air en vertelt over hun jaar.

Hoe was het voor jullie om geselecteerd te worden voor de Hedon Beurs?

Ja, dat was top natuurlijk! Zodra we het nieuws kregen voelden we direct een goede energie om te gaan knallen in 2023. Hedon is voor ons altijd een beetje ‘ons’ poppodium geweest. De halve band heeft tijdens opleidingen al veel tijd rondgebracht in de repetitieruimtes en we hebben al vaker dan eens op het podium mogen staan. Samen met Judith van der Klip zijn we nu hard bezig om een meer-jaren plan te realiseren en ons netwerk en team te vergroten. Tot nu toe voelt de samenwerking heel goed aan!

Wat zijn jullie hoogtepunten van het afgelopen half jaar?

2023 begon eigenlijk direct goed. We hebben tijdens ESNS 3 shows kunnen doen waarvan het hoogtepunt absoluut een volledig afgeladen Warhol om 0:00 was. Dat was feest! En vooral afgelopen maand was een heerlijke afgesproken chaos vol highlights! Zo speelden we begin juni bijvoorbeeld op de opening van Skateland Rotterdam, waar we tussen de skaters in de pool onze songs mochten performen. Absolute hoogtepunt van deze maand was natuurlijk onze show op Jera on Air. Dat was een jongensdroom die uitkwam. De tent stond lekker vol, we hadden ons hele team mee en hebben een show neer kunnen zetten waar we enorm trots op zijn! En het podium opwarmen voor bands als Stray From the Path, Sleep Token en Frank Turner was zéker een leuke bijkomstigheid. (:

Verder zijn we ons team aan het uitbreiden en hebben we nu contact met bijvoorbeeld Noah Smits van People Amsterdam. Gasten als hij met een hart voor poppunk, of in ons geval PunkPop, zijn connecties die ons kunnen helpen met het zetten van super waardevolle stappen.

Heeft Hedon daar jullie bij kunnen helpen? En op welke manier?

Absoluut heeft het podium daarbij geholpen! Samen met het hele team van Hedon hebben we kunnen brainstormen hoe we het maximale uit de show op Jera konden halen, maar vooral ook hoe we de plannen die we hebben liggen het best kunnen realiseren. De contacten die we in een half jaar hebben opgebouwd met Judith en de rest van het team werpen eigenlijk direct al haar vruchten af. Zo was Judith de link tussen ons en Noah, heeft ze ons een goeie kijk gegeven op hoe we als band in 2023 het best mee kunnen rennen met de industrie en houdt ze ons als band wakker om door te knallen.

Bekijk hier de sessie van GIRLSGIRLSGIRLS

Hoe ziet de rest van 2023 er voor jullie uit? Wat hopen jullie dit jaar te bereiken?

We hebben zin in de komende tijd! Zo zijn we bezig met nieuwe muziek en shows in de zomer en het najaar. We merken dat de GIRLS-sneeuwbal steeds een beetje harder gaat rollen. Dat is zeker weten ten danke aan de hulp die we krijgen vanuit Hedon.

We willen veel spelen om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en aan onze GIRLS-familie te binden. Een familie waar iedereen wordt aangemoedigd om te zijn wie zij willen zijn zonder enig oordeel. Maak je ook zeker klaar voor nieuwe tracks, we zijn constant op zoek naar vernieuwing binnen zowel de act als onze muziek. Wij zijn nog lang niet klaar!

xoxo