Fusus winnaar showcasefestival de IJssel Stroomt Over

Op zondag 15 oktober 2017 streden 8 bands om een felbegeerde plek op het Eurosonic Noorderslag festival tijdens De IJssel Stroomt Over in Hedon Zwolle. Daarnaast werd voor de eerste keer de Festival Award Overijssel uitgereikt, waar 24 festivals voor genomineerd waren.

Fusus winnaar de IJssel Stroomt Over
De 3-koppige percussie act uit Deventer/Twello ging naar huis met de eerste prijs. De jury (bestaande uit Jeangu Macrooy en Brian Pots) gaf aan dat de nummers stuk voor stuk interessant waren en de gehele show meeslepend was van het begin tot het eind. Daarnaast gaven ze lof voor de originele setup die de act heeft gekozen.
Colin Waters uit Enschede kreeg ook lovende woorden van de jury en mocht om die reden ook naar Eurosonic aanstaande januari: de band staat als een huis met een goede en ‘smaakvolle’ sound.

Festival Award Overijssel 2017: BAM! Festival Hengelo
In samenwerking met de vier kernpodia van Overijssel heeft Poppunt Overijssel dit jaar voor het eerst de Festival Award Overijssel uitgereikt: het kleine broertje van de Popprijs Overijssel. Poppunt wil hiermee belichten dat de vele evenementen en festivals een belangrijke basis zijn voor talent om zich verder te ontwikkelen. Publieksfavoriet was dit jaar het BAM! Festival, welke naar huis gaat met €2000,- concert-tegoed te besteden bij Atak, het Burgerweeshuis, Metropool of Hedon Zwolle.