fusus in finale Grote Prijs van Nederland

Op zaterdag 18 mei is het tijd voor de finale van de Grote Prijs van Nederland, de grootste live competitie in Nederland voor muzikanten met eigen werk. Overijssel is vertegenwoordigd met fusus!

Het trio uit Deventer overtuigde de jury tijdens de halve finale in de Q-Factory Amsterdam: “Meest artistieke performance van de avond!” en “Het maakt ons nieuwsgierig naar meer” luidde het betoog van de juryleden. fusus speelt in de categorie bands/electronics. De Melkweg Amsterdam is het podium voor de finale. Daar maken zes acts uit wie de Grote Prijs wint. Je kunt online alvast je publieksstem uitbrengen op fusus via deze link. Tickets voor de finale vind je hier.

fusus
De multi-instrumentalisten Ruben Maathuis, Koen Klunder en Koen Vosmeijer smelten hun roots in klassiek slagwerk samen met elektronische muziek tot een futuristisch geheel. Een eigenzinnig geluid dat de grenzen van house, techno, jazz en klassiek overstijgt. Sferische synths en warme marimba klanken herinneren aan neo-klassieke grootheden als Nils Frahm, Kiasmos en Steve Reich. Terwijl de beats en percussie een reflectie zijn van elektronische pioniers zoals Bonobo, Weval en Moderat. Begin 2019 brachten ze hun tweede EP ‘In Textus’ uit, die ze live releasten in het Burgerweeshuis Deventer. In samenwerking met beeldend kunstenaar Sven Signe den Hartogh leverden ze een artistieke totaalbeleving.


Grote Prijs van Nederland
Naast de finale van de Grote Prijs ‘Competitie’ worden de deelnemers via een talent programma en masterclasses geholpen om zich verder te ontwikkelen. In 2019 vindt de 33e editie van de Grote Prijs plaats. Oud winnaars zijn o.a. Typhoon, Eefje de Visser, Lucky Fonz III en Junkie XL. Ook finalisten als Ronnie Flex, Jiggy Djé en Ali B hebben het ver geschopt.