fusus bouwt verder aan eigen universum met nieuwe EP

De drie instrumentalisten en producers uit Deventer/Twello werken al langer aan een bijzonder en futuristisch geluid. Een ontmoeting tussen klassieke en elektronische geluiden. Een oneindig experiment, dat over de kaders van genres rijkt en zich ergens tussen hemel en aarde bevindt. De basis ligt bij een unieke verzameling van ontlede drumsets, synthesizers, drumcomputers, een marimba en een kast vol percussie.

Op 22 februari brengt fusus de nieuwe EP ‘In Textus’ uit. Een verzameling van zes werken, ontstaan op verschillende plekken en ruimtes. Je hoort een kalimba, een soort duimpiano, gespeeld op de veranda van een vakantiehuisje in Spanje. De marimba verkaste het trio naar een grote kerk, om de natuurlijke galm van die ruimte op te nemen. En op twee tracks hoor je de intrigerende spoken word van Barbara Ford.

De titel In Textus is latijn voor ‘in het web’. Het staat symbool voor het grote gebied van stijlen en genres waarover de muziek van fusus zich verspreidt. Het heeft elementen van house en techno, maar kent ook vlagen van klassiek en jazz. Toch klinkt het als een eenheid.

fusus releast op 22 februari In Textus met een show in Het Burgerweeshuis Deventer. In 2017 won het trio De IJssel Stroomt Over en In 2018 was ze één van de Burger Beurs beloften. Dat traject benutte het ensemble onder meer om een artistieke en poëtische live-totaalbeleving van de muziek te creëren. Bestaande uit hun boeiende setup van instrumenten, visuals, licht en een eigen decor.

Tickets en info  // Facebook event