Fusus bevestigd voor de IJssel Stroomt Over

Fusus bestaat uit Ruben Maathuis, Koen Klunder en Koen Vosmeijer, drie eigenzinnige slagwerkers die zich hebben toegewijd aan het samensmelten van hun klassieke roots met elektronische muziek. Het veelal instrumentale en minimalistische werk van het trio laat je dromen, denken en voelen dat je leeft. Zo legt Fusus de warmte van de marimba als een deken over je heen, laat je grooven met aanstekelijke ritmes van percussie en drumcomputers, tilt je op met sferische synths en verwondert je met de klank van unieke materialen zoals een zaagblad.

Het was dj/producer De Sluwe Vos die de vrienden kennis liet maken met de kracht en oneindige mogelijkheden van elektronische muziek. Voor de presentatie van zijn debuutalbum ‘Kontra’ vroeg hij Fusus om mee te werken aan zijn ‘Kontra Live’ shows. In 2015 en 2016 tourde Fusus met De Sluwe Vos en vocalisten, waaronder Sticks, Willem de Bruyn en GOSTO. De show landde onder meer in Melkweg, Tivoli Vredenburg, 013, Doornroosje, Paaspop, We Are Electric en Pukkelpop.

Na de tour doken de vrienden de studio in om hun eigen muziek verder uit te diepen. De eerste EP ‘In Manu’ (november 2016), en de start van een YouTube reeks ‘studio sessions’ (begin 2017) is daarvan het resultaat. Alles zelf geschreven, geproduceerd en gemixet, uitgewerkt tot in detail. Rondom de EP en studio sessions bouwt het trio live sets, die je meenemen van ultieme luistermomenten tot onvermijdelijk dansen.