From//October over de hulp van Music Support Overijssel

Ben jij al bekend met Music Support Overijssel? Een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Zo ook From//October! We vroegen Dion, het brein achter de act, wat hij heeft kunnen doen met de ontvangen financiële steun.

Wie is From//October?

Ik ben Dion en met mijn project From//October maak in lo-fi dromerige indiepop in een 00’s jasje. Met een DIY insteek produceer en mix ik alles zelf en live helpt mijn band me uit de voeten.

Waar heb jij een bijdrage van Music Support Overijssel voor gekregen?

Op 28 juli kwam de eerste single van de aankomende debuut EP ”Somewhere Quiet” uit en hiervoor wilde ik heel graag een clip schieten. Aangezien ik voor From//October nog nooit eerder aan een clip had gewerkt leek dit mij het juiste moment daarvoor. 

Heb je met iemand samengewerkt om dit project te realiseren? Zo ja, met wie en hoe was die samenwerking? Licht toe.

Deze clip is gemaakt door Frank en Paul van Filmsaus! Samen met hen heb ik gewerkt aan het concept en uiteindelijk hebben we de clip geschoten op 2 locaties. Een fotostudio in Zwolle en in de natuur van Tecklenburg (DE). Het is heel leuk en ook leerzaam om met een team op stap te gaan om op verschillende plekken zoiets te maken. 

From//October – Somewhere Quiet

Heeft MSO je geholpen voor volgende stappen? Zo ja, hoe?

Absoluut! De clip gaat mee in onze EPK en ook op de socials is er goed op gereageerd. Daarnaast stuur ik nieuwe muziek altijd naar verschillende partijen en hierin neem ik ook de clip mee. Ook had ik al een poosje het idee om zelf een clip te gaan schieten. Door zo’n dag ”meelopen” met Filmsaus heb ik veel inspiratie op kunnen doen en met deze inspiratie heb ik zelf de clip geschoten voor de nieuwste single ”I Feel Like Something Is Changing”.

Welke tips heb je voor makers die een aanvraag willen doen?

Wees niet te bescheiden met wat je wilt. Als je iets graag wilt, ga het dan gewoon realiseren. Je zult zien dat zodra je meer mensen betrekt bij je plan, alles heel snel kan gaan! Bij je aanvraag wil ik je als tip meegeven om zo concreet mogelijk te zien. Schrijf je plan uit, maak moodboards, vertel met wie je wilt samenwerken etc. Dit is niet alleen goed voor je aanvraag maar zo heb je ook al een groot gedeelte van je plan klaar! 

Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2023 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen, de eerstvolgende en laatste deadline van 2023 is op dinsdag 14 november. Sinds mei 2023 gaat de aanvraag via checksonar.nl.