Festivals tijdens Hemelvaart

Tijdens hemelvaart zijn er verschillende festivals in Overijssel, onder andere Dauwpop, Jannarok, Randrock en Green Vibrations.

Dauwpop
Dauwpop is een popfestival dat sinds 1995 wordt georganiseerd op Hemelvaartsdag in Hellendoorn. Het festival probeert een breed muzikaal programma te bieden, van theater naar hiphop tot metal. Onder andere Doe Maar, DI-RECT, Broederliefde, Sevn Alias, Bökkers, Mozes and the Firstborn, Kraantje Pappie, The Grand East, Canshaker Pi en Young Gun Silver Fox staan dit jaar op het podium.

Jannarok
Jannarok is een gratis muziekfestival dat 21 jaar geleden het levenslicht zag. Het festival is ooit georganiseerd om een tegenwicht te bieden tegen alle commerciële activiteiten die op Hemelvaartsdag worden gehouden. De organisatie probeert er op Hemelvaart dan ook voor te zorgen dat er een alternatief is voor mensen die graag iets anders willen zien dan de standaard braderieën of dorpsfeesten. Dit jaar verzorgen Fratsen, Magnetic Spacemen, De Skaggerz, Money & The Man, The Dawn Brothers, Nachtschade en 45ACIDBABIES een optreden.

Randrock
Randrock is een gratis festival in het centrum van Vriezenveen. Beleef Hemelvaartsdag met rock, hiphop, ska, punk, folk en metal Live van het podium. Dit jaar staan Kenny B, Delain, The Animals (UK), Mark Foggo, Imca Marina en voor de kinderen Buurman & Buurman.

Green Vibrations
Op Hemelvaartsdag is het Green Vibrations Festival weer terug op het terrein van de Universiteit Twente met DJ’s, Live muziek, theater en dans. Waaronder Roots Creation, DJ Draft, Flembaz, Yenga, Aufglauft, RUV en Lynch.