Eerste Songcamp voor Nieuwe Electronische Waar

Komend weekend trekken 8 producers uit Gelderland en Overijssel diep de bossen van de Belgische Ardennen in om zich daar een weekend lang te kunnen focussen op de artistieke ontwikkeling. Dit doen zij onder begeleiding van verschillende professionals, waaronder Rob Peters en Louis Bordeaux. De deelnemende producers zijn: Frisceaux, NOPP, Hijmer, mkkĩ.µ, Lucinate & Bastian Benjamin.

Het is namelijk de allereerste ‘Songcamp’ voor producers. Poppunt Overijssel organiseert sinds 2015 jaarlijks het project voor talentvolle Overijsselse bands. Tijdens Songcamp worden vier bands een weekend lang opgesloten in een muzikale snelkookpan. Daar komt dit jaar ook een editie bij voor producers van elektronische muziek in samenwerking met Nieuwe Electronische Waar.

Nieuwe Electronische Waar is een platform voor producers uit oost-Nederland en heeft als doel om talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen.

Wil je weten wat er allemaal gebeurt komend weekend? Hou dan onze Instagram in de gaten en luister maandag 7 oktober naar de live-uitzending van KoekFM x Poppunt Overijssel, waar we uitgebreid terugblikken op de allereerste Songcamp voor producers!