Eerste ronde Music Support Overijssel van 2023 bekend!

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we acht nieuwe acts bekend die aan de slag gaan met een financiële bijdrage voor onder andere het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? In 2023 doet Music Support Overijssel ook weer 5 rondes om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerstvolgende ronde sluit dinsdag 2 mei. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via de website van Poppunt Overijssel.

Struikelstenen in Muziek

De mooie Hanzestad Kampen kent 26 locaties waar struikelstenen, oorspronkelijk genaamd Stolpersteine, liggen. “Stolpersteine” is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. De stenen liggen vlak weggewerkt in het trottoir en bevatten de naam, geboortedatum, deportatiedatum en plaats en datum van overlijden van slachtoffers van het nationaalsocialisme.

In Kampen is een grote groep tekstdichters, componisten en verhalenvertellers opgestaan die de verhalen achter de struikelstenen in hun stad om hebben gezet in muziek. Omdat muziek emotie en een boodschap voor langere tijd en over meerdere generaties kan overbrengen. Omdat de verhalen verteld moeten blijven. Een ontwikkeling die Gunter Demnig onderschrijft. Het project ‘Struikelstenen in muziek’ omvat 26 composities. Elke compositie krijgt ook een eigen beeld, gemaakt door Kamper beeldend kunstenaars: fotografen, schilders en illustratoren. De première-presentatie van het project staat gepland in de Stadsgehoorzaal op 17 april 2023, de dag dat Kampen in 1945 bevrijd werd.

Maris Mae

Maris Mae is een 23-jarige singer-songwriter uit het westen van Nederland. Ze maakt country en folk muziek met een vleugje pop. Als kind hield ze al van verhalen schrijven en heeft dit later doorontwikkeld in haar songwriting. Verhalen vanuit eigen ervaringen, verzonnen verhalen en ook verhalen over anderen. Zo neemt Maris Mae je mee in haar sfeervolle liedjes. Ze wordt geïnspireerd door bijvoorbeeld de melodieën van Ilse DeLange, de eerlijkheid van Katie Pruitt en de harmonieuze folkpop van The Staves. In juni 2022 is haar debuut EP ‘Homebound’ uitgekomen en eind zomer 2023 zal haar debuut album uitkomen.

Maris Mae gebruikt de bijdrage van Music Support Overijssel voor de opname, release en vormgeving van haar opkomende album.

Ten Times A Million

Ten Times A Million is een Nederlands/Duitse alternatieve rockband, opgericht in 2012. Het vijftal genereert een onderscheidend geluid, waarbij zachte filmische sferen worden afgewisseld met euforische manie. Hun muzikale stijl en moderne productie zijn te vergelijken met die van Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en Nothing But Thieves.

De band gaat de bijdrage van Music Support Overijssel gebruiken om de productie van een aantal songs voor hun aanstaande debuut album te kunnen financieren.

Koi Forest

Koi Forest is de naam van de band die voorheen SELMA heette. Na 3 jaar samen schrijven, spelen en opnemen, vonden ze wat ze zochten in hun muziek en besloten ze dat het tijd was voor een grote verandering. Koi Forest bestaat uit 4 muzikanten: Koen Gardebroek op drums, Sebastiaan Visser op gitaar, Deborah Slijkhuis op toetsen/bas en Selma Ebbens op zang. Met hun muziek proberen ze een nieuwe wereld te creëren waarin de mensen kunnen wegdromen in de sprookjesachtige harmonieën, knotsgekke solo’s en verschuivende ritmes.

De gloednieuwe act gebruikt de bijdrage die ze krijgen van Music Support om de vormgeving rondom de act financieren.

Eva Lima

Eva Lima maakt elektronische popmuziek, geïnspireerd door artiesten zoals Stromae, Billie Eilish en Tove Lo. Ze schrijft haar nummers over mental health en empowerment. In haar nieuwe EP ‘Noise’ omschrijft zij haar leven met een chaotisch brein en de ontdekking van haar ADHD.

De zangeres heeft een aanvraag bij Music Support Overijssel gedaan voor de financiering van een videoclip voor een nieuwe single.

Julia Sabaté

Julia Sabaté is een opkomende artiest met Spaanse roots. Ze ontwikkelde een behoefte om haar Spaanse afkomst te omarmen met behulp van het schrijven van Spaanstalige pop muziek. Julia Sabaté heeft shows gespeeld in o.a Tivoli Vredenburg ‘No Man’s Land’, Melkweg ‘Muzikanten Nacht’, AFAS ‘After show Rosalía’, Paradiso ‘Muziekcafé’, Stadsfestival Zwolle. De artiest werkt ook samen met het Productiehuis Hedon te Zwolle.

De zangeres wil doormiddel van de hulp die ze krijgt van Music Support Overijssel zich gaan verdiepen in haar branding en social media met hulp van een coach.

Wolter Hoeksema

Wolter is een fijngevoelige pianist. Al sinds zijn jeugd heeft het spelen van piano voor Wolter een therapeutische waarde. Muziek neemt de ruimte in van onrustige gedachten en dient als een soort meditatie voor hem. Het mooiste voor hem is om mensen daarin mee te kunnen nemen. Daarom brengt hij zijn debuutalbum ‘Norge’ uit, een neo-klassiek piano album in de sferen van Joep Beving en Nils Frahm, maar met zijn eigen handtekening. Verborgen in zijn muziek zitten zijn gevoelens en persoonlijke herinneringen en dat kan mensen raken. Dus ga eens lekker liggen, sluit je ogen, dan neemt Wolter je mee op reis naar jezelf.

Wolter gaat een album met eigen composities in een studio opnemen en uitvoeren. De bijdrage van Music Support Overijssel biedt hem hier financiële steun!

Levi Major

Zachte pop/folk zoals de kalmte na een flinke huilbui. Levi Major zingt over turbulente onderwerpen met warme omgevingsgeluiden en een zee aan backing vocals.

Music Support Overijssel biedt Levi de mogelijkheid om de debuut EP van de artiest te kunnen opnemen en uitbrengen!


Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2023 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op dinsdag 2 mei.

Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Overijssel of zoek ons op via e-mail of Instagram!