Eerste namen BAM! Festival 2015 bekend

Op 30 mei 2015 vindt de achtste editie van het gratis toegankelijke BAM! Festival plaats, in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Ook dit jaar wil het festival zich presenteren met een kwalitatief programma voor jong en oud. De eerste bevestigde namen zijn PAUW! en Nits.

Op 30 mei zal het Prins Bernhardplantsoen wederom worden omgetoverd in een echt festivalterrein met verschillende area’s. Op het hoofdveld staan twee podia waar onder andere de Twentse band PAUW en Nits, bekend van de ‘The Dutch Mountains’ zullen optreden. De lounge area zal dit jaar ook niet ontbreken, wel in een nieuw jasje. Overdag is er voor de kinderen veel te beleven, onder andere door de medewerking van de leerlingen en docenten van PopScool. ’s Avonds belooft de organisatie een spannend programma voor Dance-liefhebbers. Nieuw dit jaar is het horeca/theater plein: een plek waar bezoekers kunnen genieten van culinaire hoogstandjes én theater tegelijk.

De organisatie is voor de achtste keer in handen van de zelfstandig opererende stichting BAM! festival. In het verleden werd er op een aantal vlakken samengewerkt met Metropool. Het festival is destijds opgericht door vrijwilligers van Metropool en Vereniging Popbelang, waardoor er in de afgelopen jaren al een duidelijke connectie lag. Dit jaar gaat die samenwerking een stap verder. woordvoerder Kasper Jonkman: “Het ligt voor de hand om samen te werken met het Hengelose poppodium. Metropool heeft beschikking over goede technici, een groot sociaal en promotioneel netwerk en wat betreft de programmering van bands vragen we om tips. Metropool vindt het belangrijk om binding te houden met Hengelose festivals, en zeker in relatie met upcoming artiesten. Wij zullen in de aanloop naar het festival enkele concerten van Metropool adopteren, onder de noemer ‘BAM! presents’, en op haar beurt zal Metropool enkele acts op BAM! aan Hengelo voorstellen.” PAUW zal bijvoorbeeld onder de titel ‘Metropool presents’ optreden.

In het kader van de samenwerking vindt ook de officiële afterparty dit jaar in Metropool plaats. Bezoekers die nog niet uit gedanst zijn kunnen rond de klok van twaalf gratis naar de BAM! afterparty, waar de lekkerste Dance deuntjes gedraaid zullen worden.

Stichting BAM! festival is nog op zoek naar partners, vrijwilligers en sponsoren. Mensen of organisaties die willen bijdragen kunnen via www.bamfestival.nl meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.