Droom Dit is klaar voor de tweede helft van 2023

Inmiddels zijn we aangekomen bij de 6e maand van dit jaar. Tijd om samen met alle acts van de Overijsselse Ambassade terug te kijken op de eerste helft van 2023. Droom Dit (Burgerweeshuis) heeft vorige week hun debuut-EP uitgebracht en is klaar voor meer.

Hoe was het voor jullie om geselecteerd te worden voor het beurstraject van Burgerweeshuis?

Geselecteerd worden voor de Burger Beurs voelde op de eerste plaats als een bevestiging voor ons. Als beginnende act zijn er nou eenmaal veel twijfels; gaan mensen je werk inderdaad zo gaaf vinden als dat het voor jezelf voelt in de repetitieruimte? Gaat dit verkoopbaar zijn? Zit hier toekomst in? Gaan we de voorzieningen vinden om onze plannen uit te voeren?

Het krijgen van de Burger Beurs gaf ons een hoop zelfvertrouwen. Als een partij als het Burgerweeshuis vertrouwen genoeg in ons heeft om dit soort voorzieningen en netwerk aan ons uit te lenen, dan moeten we wel iets goed aan het doen zijn.

Het krijgen van de Burgerbeurs motiveerde ook heel erg. Het was de eerste serieuze partij die bij Droom Dit betrokken raakte. Dit betekende voor ons: “Leuk, lekker vieren en heel hard doorpakken nu.”

Wat zijn jullie hoogtepunten van het afgelopen half jaar? (Zowel op het podium als achter de schermen)

Ons 2023 begon al heel goed. We mochten in januari op de Pinguïn Showcase van ArtEZ spelen tijdens ESNS. Heel veel netwerk, heel veel druk en een enorm hectische setting in de Draaibar van De Drie Gezusters in Groningen. Deze show is nog steeds onze meest rauwe en harde tot nu toe. Heel leerzaam, maar vooral mega leuk. We hebben genoten van ons eerste voorproefje van wat we kunnen gaan verwachten van de Popronde.

Dit halfjaar hebben we ook wat lijpe voorprogramma’s mogen spelen. De avond openen voor grote voorbeelden van ons als Roosbeef, maar ook voor de Nederlandse protestkoningin zelve Sophie Straat, was gestoord gaaf.

Booster Festival was een groot feest voor ons. Een hele goede conferentie en vervolgens een overvolle zaal met een balkon dat speciaal voor ons geopend werd in de Saxionzaal van Metropool Enschede zorgden voor een onvergetelijke avond waar we heel veel aan over hebben gehouden.

Ik kan nog wel even doorgaan met opnoemen, maar dan wordt dit artikel wel heel lang. Samenvattend; onze eerste twee singles releasen, een optreden helemaal op Texel, ons eerste TV optreden bij Spunck, op gesprek mogen komen bij Friendly Fire en andere industriepartijen, Bevrijdingsfestival Deventer, ga zo maar door.

Heeft het Burgerweeshuis daar jullie bij kunnen helpen? En op welke manier?

In de eerste plaats heeft de zichtbaarheid van het Burgerweeshuis ons geholpen op de kaart te zetten. Een hele hoop optredens in het Burgerweeshuis, De Overijsselse Ambassade, constant gedeeld worden op de socials als we weer wat nieuws hadden, doorgestuurd worden naar het netwerk van het Burgerweeshuis en vooral ook de kwaliteitstempel van het zijn van een Beursact, hielpen ons heel erg.

Daarnaast is, natuurlijk, Kristel Nijs verantwoordelijk voor een groot deel van de stijgende lijn waar we nu in zitten. Kristel rent net zo hard voor ons als dat wijzelf doen en als een soort tijdelijke manager voor ons, heeft ze de naam Droom Dit overal genoemd waar dat ook maar een beetje mogelijk was. Ook kijkt Kristel mee naar onze plannen, releases, artwork, alles eigenlijk. Deze kritische, professionele, maar vooral ook enthousiaste blik erbij in ons team is van groot belang gebleken. En daarnaast is Kristel een goede vriendin van ons geworden, we houden van d’r.

Droom Dit te gast bij SPUNCK

Hoe ziet de rest van 2023 er voor jullie uit? Wat hopen jullie dit jaar te bereiken?

Na de release van onze eerste EP duiken we al gauw de studio in voor onze tweede EP. We bouwen hier verder op alles wat we tot nu toe hebben geleerd. Dit volgende hoofdstuk gaat meer live sound krijgen, meer dansbaarheid, meer eerlijkheid, meer Droom Dit.

Verder gaan we deze zomer hier en daar nog wat optreden. Vooral noemenswaardig zijn Oerol op Terschelling en Hoogtevrees in Deventer. Deze zomer staat echter vooral in het teken van Popronde voorbereidingen. Vanaf september zijn we als het goed is drie maanden lang overal in het land te horen. De shows die we hier gaan leveren zullen onze beste tot nu toe zijn met nieuwe nummers, meer energie en een uitgedacht concept speciaal voor Popronde!

Tijdens Popronde zal ook nog wat muziek uitgebracht worden in aanloop naar de tweede EP. Deze komt begin 2024 uit.

We hopen dit jaar nog een team samen te stellen die met ons wil gaan klimmen naar de top. Er is nu momentum en we hebben zelf een stiekem, maar groot vertrouwen in Droom Dit als act aan de top van het Nederlandse alternatieve circuit. We willen graag mensen om ons heen verzamelen die dit vertrouwen ook hebben en het netwerk hebben om ons daar te krijgen. Vandaar dat we de laatste tijd veel praten met boekers, distributie, marketeers, management, etc.

Heel concreet, aan het eind van 2023 willen we een tour in de steigers hebben staan voor begin 2024. En Noorderslag, let maar op.

<3

Bekijk hier de sessie van Droom Dit