Doorbreken in de muziekwereld: Joey’s Midnight Club

In augustus lees je via Poppunt Overijssel de verhalen achter vier jonge bands die Eva heeft gevolgd in het kader van haar afstudeerproject. Elke week een nieuwe act met een nieuw artikel. Lees deze week het verhaal achter Joey’s Midnight Club.

Nog maar anderhalf jaar geleden ontstond het rocktrio Joey’s Midnight Club toen de muzikale talenten van Youp, Jelle en Nanne elkaar vonden op D’drive, school voor podiumkunsten in Leeuwarden. Ze speelden vrijwel meteen een show op Eurosonic Noorderslag 2020 en een paar maanden later kwam hun eerste single Rollerskates uit. Hierop volgde al snel de bijbehorende videoclip. De jongens hebben veel plannen voor de toekomst.

How To: Doorbreken in de muziekwereld

Lees en bekijk het verhaal van Joey’s Midnight Club door Eva Heijne.

  • DRUMS: Nanne Hatzman 
  • GITAAR/ZANG: Youp Boelens 
  • BASGITAAR: Jelle Beumer
  • OORSPRONG: Zwolle
  • ACTIEF SINDS: Januari, 2020
  • GENRE: Alternatieve Rock
  • EERSTE SINGLE: Rollerskates (juni 2020)
  • MANAGEMENT: Rick Mensink
  • NU BEZIG MET: Werken aan debuut EP

Joey’s Midnight Club
Anderhalf jaar geleden kruisten de paden van drie jongens toen ze elkaar ontmoetten op D’drive, school voor podiumkunsten in Leeuwarden. Youp, Jelle en Nanne sloegen de handen ineen toen ze gevraagd werden een set te spelen voor een docent. Niet veel later was het rocktrio Joey’s Midnight Club een feit. Vanaf moment één is het hard gegaan met deze jongens. Ze speelden vrijwel meteen op Eurosonic Noorderslag 2020, het grootste showcase festival van Europa en daarom een hele belangrijke plek om terecht te komen als muzikant. Een paar maanden later kwam hun debuutsingle ‘Rollerskates’ uit. Deze werd door Poppunt Overijssel genomineerd voor Beste Track 2020!

Om meer over deze mannen te weten te komen, zocht ik ze op tijdens hun repetitieavond. In het pikkedonker op een Zwols industrieterrein vind ik hun repetitieruimte, waar ik ze spreek over de band, hun ambities, school en de toekomst.

Toekomst
Youp, Jelle en Nanne hebben de muziek door hun aderen stromen en daarom ook genoeg plannen voor de toekomst om een heel mensenleven mee te vullen, maar je moet ergens beginnen. Aangezien ze bijna klaar zijn met D’drive, is de volgende stap voor Joey’s Midnight Club kraakhelder: de Rockacademie.

Een paar maanden later spreek ik Nanne, de drummer van Joey’s Midnight Club, nog eens om te zien hoe het inmiddels met de band gaat. Welke stappen zijn er ondertussen alweer gezet en hoe gaan ze om met de corona-situatie?

Nanne en Jelle zijn aangenomen op de Rockacademie en de band is geselecteerd voor de Popronde. Dit najaar zijn ze dus door heel Nederland te horen!

Volgende week het verhaal van de act Schuttevaerders.