Doorbreken in de muziekwereld: Hans van der Werf (Hiigo)

In augustus lees je via Poppunt Overijssel de verhalen achter vier jonge bands die Eva heeft gevolgd in het kader van haar afstudeerproject. Elke week een nieuwe act met een nieuw artikel. Lees deze week het verhaal achter Hans van der Werf (Hiigo). Meer weten over Hans en het pad dat hij bewandelt?

Hans is een taalkunstenaar die van het leven liedjes maakt. Dit doet hij al jaren, maar toen hij vorig jaar de voorprogramma’s van onder andere Maaike Outboter en Tangerine verzorgde begon het balletje écht te rollen. Hij speelde vanaf dat moment op verschillende festivals waaronder Bevrijdingsfestival Overijssel. Hij bracht de afgelopen maanden meerdere singles uit, waarvan Godgegeven Mooie Dag de eerste was. Nu heeft hij een band om zich heen verzameld en samen werken ze aan een muzikale toekomst.

  • ZANG/GITAAR: Hans van der Werf 
  • TOETSEN: Peter Terluin 
  • BASGITAAR: Aart de Gier
  • GITAAR: Dion van der Geest
  • OORSPRONG: Drenthe/Zwolle
  • ACTIEF SINDS: 2016
  • GENRE: Nederlandstalige pop met poëtisch randje
  • EERSTE SINGLE: Godgegeven Mooie Dag (2020)
  • NU BEZIG MET: Debuutalbum

Hans van der Werf, een Drentse theatermaker, maar ook muzikant. Een taalkunstenaar die van het leven liedjes maakt, zoals hij het zelf omschrijft. Het schrijven van liedjes is praktisch zijn tweede natuur en hij doet dit dus ook al jaren. Hij studeerde af aan Artez als docent theater, maar zijn hart bleef al die tijd ook bij de muziek liggen. Hij speelde in 2019 in voorprogramma’s van Maaike Outboter en Tangerine, bespeelde al twee keer het Bevrijdingsfestival Overijssel en bracht het afgelopen jaar meerdere singles uit. ‘Godgegeven Mooie Dag’ was daarvan de allereerste. Nu heeft hij een band om zich heen verzameld van getalenteerde muzikanten waarmee hij zijn eigen ‘Kerken en Kastelentour’ door Drenthe heeft opgezet.

Ik mocht langskomen op de eerste avond van zijn tour in een kerkje in het Drentse Tweede Exloërmond, waar ik hem backstage sprak over hoe hij begon, waar hij nu staat en waar hij naartoe wil in de muziek.

Toekomst
Hans is bezig met zijn tour en komt stukje bij beetje dichterbij zijn eigen doelen. Hij omschreef zijn eerstvolgende stap als ‘zoeken naar een manager’.

We zijn inmiddels een paar maanden verder en ik ben benieuwd hoe het Hans de afgelopen tijd is vergaan. Er zijn nieuwe coronamaatregelen, er is een nieuwe bandnaam en wat is er gebeurd met de ‘Kerken en Kastelentour’?

Hiigo heeft inmiddels op Bevrijdingsfestival Overijssel gespeeld. De single “Laat Me Los” en bijbehorende video zijn uitgekomen, en de band mocht hun nummer live spelen in de ochtendshow van Giel Beelen op Radio 2.