Dit zijn de eerste Music Support ontvangers van 2022

In 2022 opent Poppunt Overijssel voor het tweede jaar Music Support Overijssel! Een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Met trots presenteren we vandaag de eerste zeven ontvangers van een Music Support bijdrage van 2022. De tweede deadline van dit jaar sluit op 25 april. Aanvraag doen? Zorg dan dat je aanvraag vóór deze datum binnen is.

Nelles

Met verzorgde sfeervolle popsongs met echo’s van zowel Norah Jones en Kacey Musgraves als Corinne Bailey Rae en Lianne La Havas, zorgt Nelles voor de perfecte soundtrack voor iedere zwoele zomeravond en regenachtige zondagmiddag. Met de bijdrage van Music Support Overijssel gaat Nelles de studio in om hun eerste singles op een professionele manier op te nemen.

Nelles

Bastian Benjamin

Bastian Benjamin maakt cinematische mysterieuze elektronische muziek met zware bass sounds, rauwe drums en distorted leads. Het komende jaar wil hij meer gaan inzetten op live-shows, en gaat met de bijdrage van Music Support Overijssel een livevideo opnemen om op die manier een goede impressie te kunnen geven van wat publiek en boekers live kunnen verwachten!

Foto: Wouter Wolfkamp

Lotte Pen

Lotte Pen speelde al in concertzalen in Tokio, Sint Petersburg, Jakarta en New York. Ze componeert, produceert en tourt veelvuldig. Op streamingsdiensten worden haar singles tienduizenden keren per maand beluisterd. Met de bijdrage van Music Support Overijssel werkt Lotte Pen aan haar nieuwe concept ‘PELGRIM’, wat de ene keer klinkt als de soundtrack van een spannende Netflixserie en dan weer als een gotische kerk in de Middeleeuwen. Het album is dan ook een muzikale ode aan twee sterke vrouwen uit de 12e en 13e eeuw: componiste Hildegard von Bingen en schrijfster Hadewych.  Het album wordt vergezeld door verschillende liveshows, een muziekwandeling en een verslaglegging op video en foto.

Chris Egbers

Chris Egbers vormde in 2019 een band rondom zijn onthaastende folkpopsongs, na die jarenlang solo te hebben gebracht.  In 2022 gaat hij zijn debuut-EP releasen en ben is geselecteerd voor Metro’s Finest. Dankzij een bijdrage van Music Support Overijssel kan Chris Egbers zijn releaseshow naar een nieuw niveau tillen, door het toevoegen van nieuwe elementen, zoals strijkers, persoonlijke crew en visuals.

Baba Pen&The BimBam Band 

Baba Pen&The BimBam Band is een project van Bastian Pen (zanger van o.a. Tricklebolt). Geïnspireerd door het feit dat krishnamurti in zijn achtertuin bleek te hebben gewoond en een bezoek aan de woning van een recent overleden kluizenaar/alchemist schrijft Baba Pen psychedelische pop songs met een nostalgische inslag. Deze liedjes hebben lang in de demofase gezeten, maar met de bijdrage van Music Support Overijssel gaat hij deze tracks nu professioneel uitwerken. Hij werkt daarvoor samen met de BimBam band, een markant gezelschap met leden van onder ander Money & The Man, The Grand East, Boogie Monster en Jimmy Diamond.

Jarlentji

Jarlentji is een songwriter, zangeres en producer uit Enschede. Ze schrijft en produceert haar eigen nummers in een mix van R&B + Electronic. Ze combineert haar muziek met een passie voor mode, dans en filosofie. Haar eerste release werd gelijk opgepikt door onder andere FunX, en met een bijdrage van Music Support Overijssel werkt ze verder aan haar visuele identiteit. Onder ander door het schieten van een videoclip en coaching van een choreograaf!

The Bad Desires

The Bad Desires hebben een grote voorliefde voor aanstekelijke popmelodieën, dansbare grooves en de echte rock ‘n roll mindset. De band bestaat uit de drie broers Christoffel en zanger Joey Bolan, die je ook kan kennen van Joey’s Midnight Club. De band wil hun eerste release graag met een knal brengen, hiervoor gaan ze dankzij Music Support Overijssel bij hun eerste release een goede videoclip schieten. Dit zal de band gaan helpen met hun zichtbaarheid bij boekers/labels en vanuit daar door te groeien.

Meer info

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op 25 april. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Overijssel of zoek ons op via e-mail of Instagram!