Dit is de selectie van Music Support Ronde zes

Uit de zesde en laatste ronde van Music Support Overijssel zijn de volgende zes acts gehonoreerd om met een financiële bijdrage van Poppunt Overijssel, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost pop aan de slag te gaan met hun muzikale plan.

Goed nieuws voor Overijsselse acts! Music Support komt terug met een tweede jaar in samenwerking met Cultuurfonds Overijssel. Meer info en de mogelijkheden tot aanvragen laten we binnenkort weten.

Deze zes acts hebben een bijdrage mogen ontvangen in de zesde ronde:

Rixle Blue
Door zijn fascinatie voor diversiteit probeert hij zijn eigen genre te creëren. Geïnspireerd door bands als Gorillaz en Arcade fire. Geïntrigeerd door preformers als Alice Cooper en Prince. Samen met zijn band probeert hij de ondefinieerbare wereld van Glamour, euphoria, humor, crime and sex te laten klinken en te laten zien.

Jimmy Diamond

Jimmy Diamond vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die geïnfuseerd is met hedendaagse indie rock. Muziek die langs rauw gitaarwerk en pedal steel een episch geluid van een nieuwe morgen vertegenwoordigd. In het najaar van 2020 verscheen de eerste officiële release ‘Airplane’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock, bestand tegen de wapeningen des tijds en gebrand op een
betere toekomst.

Jimmy Diamond nam begin dit jaar een Ambassade Sessie op in het kader van de Overijsselse Ambassade van Poppunt Overijssel. Check de sessie hier terug.

Fentom
Fentom maakt beats waarbij zijn grootste inspiratie gehaald wordt uit horror en science-fiction films. Deze invloeden zijn sterk hoorbaar in de melodieën en sounds die hij maakt. Ook door zijn dagelijkse werk in de GGZ resulteert soms in donkere en intense tracks met een cinematische, melancholische sfeer. Fentom zat in de Nieuwe Electronische Waar Selectie van 2020.

Radio Kokortoo

Wat als je morgen op staat en de muziekgeschiedenis is opeens rijkelijk aangevuld met twee legendes waar je nog nooit van had gehoord, maar waarvan het haast vanzelfsprekend lijkt dat je ze kent. Radio Kokortoo is een radio station/productiebedrijf dat gerund wordt door de twee grootste namen uit de popgeschiedenis; Paul Bitschneider en Prince Jerome. De muziek is chaotisch, gezellig en spat uit elkaar van energie. Je kunt hier niet naar luisteren zonder mee te doen – of door te draaien.

Verwacht de eerste muziek in 2022.

Money & the Man
Money & The Man wist fans aan zich te binden en muziekpers te overtuigen de zweterige garage-blues en intense indie-rock&roll van hun zelfgetitelde debuut uit 2018. Bulldozer-riffs en drums die over je heen galopperen als schuimbekkende paarden. Opvolger Money No Time – Time No Money is geboren uit dezelfde furie en energie, maar de songs zijn puntiger en bevatten nog meer memorabele hooks.

Ilerion
Keiharde riffs, distorted vocals en nekpijn. Deze vijf mannen gaan the extra mile. Met de energie van Rage Against The Machine, vocals geïnspireerd door o.a. Slipknot en riffs geïnspireerd door Dorje, heb je niet alleen wat om naar te luisteren maar ook iets om naar te kijken.