Dit is de selectie van Music Support Overijssel ronde vijf

Uit de vijfde ronde van Music Support Overijssel zijn de volgende drie acts gehonoreerd om met een financiële bijdrage van Poppunt Overijssel, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost pop aan de slag te gaan met hun muzikale plan.

Benieuwd naar Music Support Overijssel of ook een aanvraag doen? Hier vind je meer informatie en lees ook goed de voorwaarden door. De zesde en tevens laatste ronde sluit op 28 september 2021. Lever vóór deze datum je aanvraag in.

Vera Bon

Vera Bon maakt en speelt Nederlandstalige, poëtische pop. Na haar afstuderen aan de opleiding muziektheater (ArtEZ conservatorium, 2018) ontving de Deventerse zangeres en liedschrijfster in 2019 de Burger Beurs. Mede dankzij dit ontwikkelingstraject van poppodium Het Burgerweeshuis verscheen in datzelfde jaar de live EP ”huilen” waarmee ze op verschillende podia door het land stond.

De nieuwe liedjes die Vera Bon in 2020 schreef, vroegen om een nieuwe sound. De piano werd ingeruild voor een synthesizer en in minimalistische arrangementen ging ze opzoek naar meer ruimte voor stem en tekst. Sinds 2021 werkt ze onder de vleugels van de Zwolse Theaters verder aan nieuwe muziek en teksten en verkend ze het raakvlak tussen muziek en theater.

Primaat

‘Primaat’ is afgeleid van het Latijnse woord “primus”, dat “de eerste” betekent. Primaat kan verwijzen naar: Primaat (persoon), iemand bovenaan in een kerkelijke organisatie. Primaat, zoogdier die tot de orde apen en mensapen behoort.

De 8-koppige band Primaat brengt urban jungle muziek en is ontstaan als eerste band vanuit de muzikanten community rondom Colored Monkeys. Opzwepend, hard en aapachtig lekker.

Primaat Band

ROES

ROES zet je volop in the party-mode! Met elektronische beukende beats en een dansbare pop creëert de party-act een feestroes waairn je kunt ontsnappen aan de dagelijks sleur en je persoonlijke struggles. Roes laat je spacen, hypen en breken. Ze vertalen de drang om uit te willen gaan, want iedereen die eruit wil, wil uitgaan. ROES laat je keihard gaan en feesten om te leven!