Dit is de selectie van Music Support Overijssel ronde vier

Uit de vierde ronde van Music Support Overijssel zijn de volgende zeven acts gehonoreerd om met een financiële bijdrage van Poppunt Overijssel, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost pop aan de slag te gaan met hun muzikale plan.

Benieuwd naar Music Support Overijssel of ook een aanvraag doen? Hier vind je meer informatie en lees ook goed de voorwaarden door. De vijfde ronde sluit eind juli. De exacte datum wordt later bekend gemaakt.

Babs
Ze is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd. Haar muziek is een combinatie van onheilspellende trap drums, melodische rap en onvoorspelbare, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving! Bekijk hier de sessie van Babs op de Overijsselse Ambassade terug.

Babs

Sheryl
‘Openhartig, persoonlijk en herkenbaar, zo klinkt Sheryl’s muziek. Je krijgt meteen een stukje mee van wat er in haar gedachten omgaat. R&B met een vleugje pop en soul, is hoe je de muziek zou kunnen omschrijven. De teksten zijn geschreven vanuit vrouwelijk perspectief, en hiermee snijdt ze onder andere thema’s aan als gevoelens, onzekerheden en verwachtingen die vanuit de maatschappij op je gelegd worden. Ze haalt inspiratie uit muziek van onder andere Tori Kelly, Ariana Grande en Alicia Keys.’

Sheryl

Oh Whale
Alternatieve/art rock band Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige, soms ongemakkelijke, uitbarstingen. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld door woeste zeeën van reverb en distortion. Met beeldende teksten en elementen van alternatieve rock, artrock en zelfs noise experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen.

Oh Whale

GIRLSGIRLSGIRLS
GIRLSGIRLSGIRLS is gevormd om iedereen aan te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt, fuck wat mensen van je denken. Iedereen verdient een scene waar je kan zijn wie je bent, en kan doen wat je wil doen. Die gaan we maken!

GIRLSGIRLSGIRLS

Chris Egbers
Chris Egbers maakt onthaastende indiepop-songs: liedjes met een kop en een staart, waarin ruimte is om te verdwalen. De muziek is zowel sfeervol als toegankelijk en wordt gekenmerkt door Chris’ stem. Achter de metaforische teksten ligt een dieper verhaal dat versterkt wordt door zijn band: “Aan mijn muziek vertel ik dingen die ik niet hardop durf te zeggen, maar die ik stiekem al wel weet.”

Chris Egbers

Vault 
Vault is gevormd met de gedachte om je alledaagse popsong om te vormen tot iets wat helemaal op zichzelf staat. Elk nummer lijkt een nieuw muzikaal canvas gevuld met totaal verschillende kleuren maar toch hoor je door alle muziek heen, dat het één geheel is. Vault klinkt als een frisse mengeling van bekende bands uit het genre zoals; Steven Wilson, Opeth, Riverside & Porcupine Tree.

Vault

Magnetic Spacemen
Magnetic Spacemen is een gruizige en melodische garage band. Garagerock en surfy postpunk-songs zorgen live voor een onvoorspelbare en met zweet doordrenkte show. Zo’n band waar je naar verlangt als je na lange tijd weer naar buiten mag. Een band met een sound en podiumpresentatie die bol staat van energie, gekte en toffe songs om je aan over te geven en je doet verlangen naar een volle beukende pit.

Magnetic Spacemen