Deze zeven acts ontvangen bijdrage van Music Support Overijssel in tweede ronde van 2024

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maakt Poppunt Overijssel 7 acts bekend die in 2024 met hulp van Music Support Overijssel aan de slag gaan met het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? Dit jaar is Music Support Overijssel nog met drie reguliere rondes en een XL ronde (tot €5000,-) aanwezig om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerstvolgende reguliere ronde sluit dinsdag 25 juni. Zorg dat je aanvraag vóór deze datum binnen is via Sonar! Maar maak eerst hieronder kennis met de acts die deze ronde aan de slag kunnen met een MSO-bijdrage.

Lateesha

Lateesha valt met de deur in huis. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert de Enschedese popster in de maak Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. In 2024 maakt ze deel uit van De Overijsselse Ambassade en zagen we Lateesha in al tijdens ESNS, de Mentos Grote Prijs van Nederland en als voorprogramma van Pommelien Thijs tijdens haar Entertainment Tour door Nederland en België. Met de bijdrage van Music Support Overijssel heeft ze haar ogen gezet op een videoclip voor een nieuwe single!

Louise

Complexe emoties als onzekerheid, diep verdriet en onbeantwoorde liefdes zijn onderwerpen waar deze jonge, maar gretige zangeres in haar teksten graag over verteld. Maar ook geliefd voelen na een periode van alleen zijn en haar bijzondere band met anderen ontbreken niet in haar repertoire. Haar debuutsingle ‘Build My Life’ werd al gedraaid op 3FM en momenteel is ze druk bezig met het opnemen van haar eerste EP. Met hulp van Music Support Overijssel gaat ze deze kunnen vormgeven en afronden.

Nelles

Voor wie Poppunt Overijssel volgt absoluut geen onbekende: Nelles. Melancholisch, eerlijk en warm als een brandende zon. Droom weg bij de bitterzoete verhalen over het jongvolwassen worden en onbeantwoorde liefde. Nelles mengt eigenwijze indie folk met invloeden van country rock. Met een nieuwe EP onder de arm is er voor de kosten voor het mixen en masteren bij Music Support Overijssel aangeklopt. Meer muziek van Nelles? Kom maar op!

Nido

Emotie en persoonlijke ervaring staan bij Nido voorop. De bijna filmische laag van atmosferische geluiden brengt gevoelens los bij de luisteraar en geeft een stevige ondersteuning aan de eerlijke vocalen. Een paar jaar aan songwriting heeft voor Nido geresulteerd in een EP die klaar is voor de buitenwereld. Voor het zo ver is wil de producer, die achter de schermen al heeft bijgedragen aan werk van acts als Famke en FIERE, deze songs zo goed mogelijk opnemen. Music Support Overijssel biedt financiële hulp om dit debuut te kunnen realiseren.

Sam’s Tunes

Een akoestisch duo dat ‘coffeehouse’ muziek speelt en schrijft. We horen je denken: “Coffeehouse?” Zie het als een mengelmoes tussen pop, jazz en folk. Mede mogelijk gemaakt door hun cafeïneverslaving en hun liefde voor gezelligheid proberen ze elke keer een zo leuk mogelijke set neer te zetten. Om thuis te kunnen genieten van Sam’s Tunes zal je nog even moeten wachten. Het Zwolse duo gaat met een bijdrage van MSO aan de slag met het opnemen, vormgeven en uitbrengen van muziek!

Uevo

In een wereld waar muziek vaak slechts achtergrondgeluid is, nodigt de muziek van Uevo je uit om te vertragen, jezelf onder te dompelen en de wereld door zijn ogen te ervaren. Wie Bruno Abspoel, het brein achter Uevo, een beetje volgt weet dat er nieuwe muziek in de lucht hangt! Ondanks dat de artiest in juni een nieuw album uitbrengt, zit hij allesbehalve stil. Voor een nieuw project met nieuwe muziek is er een aanvraag bij Music Support Overijssel ingediend. Al te veel willen we er nog niet over zeggen, maar 2024 staat bol van nieuwe Uevo tracks. Wat ons betreft geen probleem!

VLOT

Een jazz fusion formatie uit Zwolle om U tegen te zeggen: VLOT. Het vijftal van jazzcats zijn stuk voor stuk levensgenieters en putten hun inspiratie uit de schoonheid van het leven. Met open en positieve vibes vertellen ze met hun muziek fantasierijke verhalen, en nemen zo een licht en kleurrijk standpunt aan op de wereld. En dit alles wordt altijd geserveerd met een goede portie groove en soul. Enthousiast geraakt? Dan hebben we goed nieuws! VLOT gaat o.a. met de bijdrage van Music Support Overijssel aan de slag met hun debuutplaat. 

Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. Dit jaar zijn er nog vier rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen. De eerstvolgende deadlines zijn op 31 mei (Music Support XL, deze lanceert 1 mei) en 25 juni (reguliere ronde). De aanvragen gaan via www.checksonar.nl.