Deze vijf acts krijgen een bijdrage van Music Support Overijssel in ronde 3

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. In de eerste twee rondes begin van dit jaar hebben we twaalf Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we vijf nieuwe acts bekend die aan de slag gaan met een financiële bijdrage voor onder andere het realiseren van EP’s en het werken aan marketing en branding.

Ook een aanvraag doen? De vierde ronde sluit maandag 29 augustus. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via de website van Poppunt Overijssel.

JESPER

Als drummer van alternative rockband PACESHIFTERS heeft Jesper al veel podia gezien. Met zijn project JESPER speelt hij eigen werk, niet achter de drumkit maar zichzelf begeleidend met gitaar. Jesper is op dit moment bezig met het maken van zijn debuut EP in bandvorm. De nummers, in de stijl van Ryan Adams, Kurt Vile en Neil Young, zijn een mooi voorproefje van wat nog komen gaat. Met de bijdrage van Music Support gaat Jesper de opnames van zijn EP bekostigen om zo een kwalitatief goed product neer te zetten wat zijn kansen vergroot op een samenwerking met een label. 

Reality Spill

Reality Spill maakt een verzameling van geluiden uit allerlei hoeken van de stevigere muziek. Met invloeden van metalcore, post-hardcore en hardcore wordt er een moderne metal sound neergezet met knallende breakdowns, melodische passages en harde riffs. Met de bijdrage van Music Support gaat Reality Spill aan de slag met het uitbrengen van nieuwe muziek, het inzetten van marketingtools en samenwerking starten. Hiermee willen ze zichzelf als band steviger op de kaart neerzetten. 

Droom Dit

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers.

Droom dit gaat met de bijdrage van Music Support Overijssel werken aan een EP met vijf tracks die klaarliggen om opgenomen te worden. De EP zal bestaan uit vijf ‘naakte, autobiografische songs’ waarin rauwe menselijkheid te horen is. De bijdrage wordt hierbij ingezet voor een engineer en mixer.

Oh Whale

Noisy, hard en eigenwijs. Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige uitbarstingen. Invloeden van Radiohead, Tame Impala en Sonic Youth geven Oh Whale hun unieke sound. Met elementen van (art)rock, shoegaze, noise en indiepop experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen. Als walvisgeluiden, omgezet tot catchy songs en ruige soundscapes.

Oh Whale gaat met de bijdrage van Music Support aan de slag met het coverart voor hun tweede EP. Ze gaan drie grote schilderijen laten realiseren, waarbij elk schilderij symbool staat en is geïnspireerd op een onderdeel van de EP en singles. Het artwork zal tevens ingezet worden tijdens de EP-release. 

Bella Luna

Bella Luna is een singer-songwriter met Filipijnse roots die momenteel in Nederland woont. De warmte en heesheid van haar stem doen denken aan een vroeger tijdperk van soul & jazz. Haar geestige en brutale teksten weerspiegelen op ironische wijze waarom alles fout moet gaan voordat iets eindelijk goed kan voelen. Bella gaat met de bijdrage van Music Support werken aan haar song ‘Lust & Found’. Ze werkt hiermee samen met jonge professionals uit de filmindustrie om zo meer inzicht te krijgen in het visueel vertellen van een verhaal. Ze zal hierbij gebruik maken van de kunst van Shibari – Japanse bondage met touw. 

MEER INFO

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op maandag 29 augustus. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Overijssel of zoek ons op via e-mail of Instagram!