Deze vijf acts krijgen een bijdrage van Music Support Overijssel in ronde 2

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. In de eerste ronde begin van dit jaar hebben we zeven Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we vijf nieuwe acts bekend die aan de slag gaan met een financiële bijdrage voor onder andere coaching en het werken aan nieuw muzikaal materiaal.

Ook een aanvraag doen? De derde ronde sluit maandag 27 juni. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via de website van Poppunt Overijssel.

Maak kennis met de vijf acts uit ronde twee van Music Support Overijssel:

Ten Times A Million


Ten Times A Million
is een Nederlands/Duitse alternatieve rockband. Het vijftal creëert een eigen sound, waarin filmische elementen zich afwisselen met euforische manie. Hun genre en productie zou je kunnen vergelijken met Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en Nothing But Thieves. Met een bijdrage uit Music Support Overijssel gaat de band een nieuwe video opnemen om weer meer aandacht te genereren rondom de komende liveshows.

HALFBOI

Halfboi verwijdert alle ‘toxic masculinity’ uit hardrock, voegt een scheutje 80s synthpop en een grote schep (s)alternative toe. Het resultaat is een prachtige liefdesbaby van Muse en Bronski Beat. Halfboi gaat met Music Support Overijssel werken aan een videoclip, die al helemaal door hemzelf is geregisseerd, geschreven en uitgedacht. Met de bijdrage kan er een professioneel team aangesteld worden om tot het beste resultaat te komen.

ANN

ANN lijkt misschien lief, maar schijn bedriegt. Met haar donkere, elektronische popsongs ontluikt ANN in een echte femme fatale. Geïnspireerd door artiesten als Stromae, Troye Sivan, Aurora en Sakima, vertelt ze haar verhalen. Om dat voor een groter publiek zichtbaar te merken wordt er gewerkt aan een goede livepromo. Het doel is daarmee meer liveshows te krijgen en zich (inter)nationaal beter op de kaart te zetten.

UNDERTONE

Undertone is een 5 koppige punk/hardcoreband uit Twente. De leden hebben al flink wat ervaring vanuit eerdere projecten zoals Striking Justice, The Road Home en Wayfarer Youth. Momenteel werken zij aan hun debuut EP, en met Music Support Overijssel gaan zij zich laten coachen op het gebied van producing door Daan Nieboer van Cornerstone Studios. Met die investering kunnen zij in de toekomst op een meer professionele manier hun eigen muziek opnemen vanuit hun eigen studio.


D LOUDON

D Loudon is een DJ/producer uit Enschede en actief als promotor. De afgelopen tijd heeft hij zelf geinvesteerd in het maken van zijn eigen tracks, en het is hoog tijd om dat onder de aandacht te brengen van (middel)grote labels. Als onderdeel van het promopakket wordt er met hulp van Music Support Overijssel gewerkt aan een nieuwe videoclip waarin hij binnen de Techno meer aandacht wil vestigen op diversiteit.

MEER INFO

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op maandag 27 juni. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Overijssel of zoek ons op via e-mail of Instagram!