Deze Overijsselse acts zie je op ESNS 2022

Woensdag 19 januari gaat het showcasefestival Eurosonic Noorderslag weer van start. Dit jaar wederom in een online variant. Het conferentieprogramma overdag is betaald, maar het showcasefestival is gratis in samenwerking met radiozender 3FM. Wij hebben de Overijsselse acts er voor je uit gehaald zodat je deze in volle glorie kan bewonderen via je beeldscherm.

Hiigo – vrijdag 21 januari 20:00 kanaal ESNS 03

Hiigo heeft een passie voor mooie sounds die naadloos op elkaar aansluiten, teksten die je bij je keel grijpen. Nederlandstalige indie pop, gebaseerd op de onvoorwaardelijke vriendschap van de bandleden en geïnspireerd door Spinvis, Eefje de Visser en Bon Iver.

Paceshifters – vrijdag 21 januari 23:00 kanaal ESNS 02

Alt. rocktrio Paceshifters ging al meer dan een decennium als een speer, met een cultaanhang dankzij pittige liveshows en festivals als Groezrock, Zwarte Cross, Pinkpop, Exit en SXSW. Na tien jaar non-stop toeren en vier albums, was het tijd voor een nieuw plan: album ‘Brand New Plan’ is opgenomen in België met producer Ian Clement (Wallace Vanborn). De plaat liet in september de nieuwe richting zien; urgent, hedendaags en melodisch, maar met de roots stevig geplant in 90ies rock

NONCHELANGE – zaterdag 22 januari 21:15 kanaal ESNS 03

NONCHELANGE is volgens NONCHELANGE Nederlandstalige rap-georiënteerde indiepop. Momenteel werkt NONCHELANGE aan zijn debuutalbum waarop hij zijn soms absurdistische, soms narcistische maar vaak luchtige kijk op de vaak harde realiteit van het leven reflecteert. NONCHELANGE produceert al zijn muziek zelf wat resulteert in een duidelijk eigen signatuur vindt NONCHELANGE. NONCHELANGE was te zien op NPO3 tijdens VPRO/3voor12’s Muziekstad in de aflevering over Zwolle, samen met Rico, Paceshifters, Sticks & Typhoon.

Cloudsurfers – zaterdag 22 januari 22:10 kanaal ESNS 02

Onberekenbaar, zweterig, vlammend: een van de spannendste nieuwe namen uit de Nederlandse garagepunk is Cloudsurfers. Hun explosieve show voelt alsof je een shot adrenaline recht in je hart krijgt, Uma Thurman style! Deze met fuzz overgoten band met dubbele drum setup zal je overdonderen als een vrachttrein. Met de debuutplaat op zak en nieuwe muziek in de steigers zijn ze de meest geboekte band van Popronde 2021. Hun muziek is geïnspireerd door bands als Ty Segall, Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard, oftewel: rammen geblazen.

Het online showcasefestival is te bekijken via deze link (klik hier).