Deze acht Overijsselse acts staan dit jaar op de Popronde

Gisteravond maakte Sagid Carter in 3voor12 Radio op 3FM bekend welke 101 acts deelnemen aan Popronde 2021. Zo’n 160 sleutelfiguren uit de muziekindustrie bogen zich over de opgave om het beste talent uit de aanmeldingen te selecteren. De acts met de meeste stemmen zijn de gelukkigen, zij behoren tot de selectie van Popronde 2021! Wij lichten de acht Overijsselse acts voor je uit die dit jaar te bewonderen zijn op het rondreizende pop-festival.

Joey’s Midnight Club

Een band bestaand uit 3 energievolle jonge honden. Hun eerste twee singles zijn een feit. Catchy zanglijnen en groovende drums zijn hun handelsmerk zonder het liedje uit het oog te verliezen. Afgelopen januari mochten ze dit al laten horen tijdens Eurosonic in Groningen. Hou ze in de gaten want als er weer in de clubs gespeeld kan worden zijn ze er bij!

MINKA

Tintelfrisse Nederlandstalige elektropop met een vrolijke rock’n roll vibe. Zwevend op de stevige beat neemt ze je mee haar roze wereld in. Scherp, catchy & dansbaar. Release debuut album najaar 2021! MINKA in 2020: – 3FM livebox & Serious Request – NPO2 @ De Taalstaat – Tim Hofman : ‘hoor het refrein van dit lied, het is echt MEGA mooi’

Micah & Julia

Dit jonge, opkomende duo Micah en Julia verandert het geluid van moderne singer-songwriters. Doordrenkt met pop, soul en urban en hun originele Europese roots (Nederlands en Spaans), gecombineerd met solide songwriting uit Nashville, zal dit duo je geboeid houden.

NABER

Als er zoiets bestaat als een Europees geluid, dan belichaamt de muziek van NABER dat volledig. NABER’s onmiskenbare talent voor het schrijven van melodieën en humeurige soundscapes zorgen voor een unieke visie die perfect past in het landschap van elektronica. Zijn kleurrijke synth-zware clubtracks zijn een retro-geïnfundeerde muur van geluid met een vleugje psychedelica en ambient.

NONCHELANGE

NONCHELANGE AKA Maarten Hutman (26) is producer en rapper/zanger van Nederlandse rap-georiënteerde indiepop. Momenteel werkt NONCHELANGE aan zijn debuut album dat hij volledig zelf produceert. NONCHELANGE is te zien in VPRO/3voor12’s Muziekstad in de aflevering over Zwolle, samen met Rico en Paceshifters.

Prestcold Molly

Prestcold Molly wisselt beukende 90’s songs af met dromerige, dynamische intermezzo’s. Samen zorgen ze voor een muur aan geluid en een vol adrenaline gepompte live-ervaring. Eenieder van deze band heeft zijn strepen al ruim verdiend in bands als Paceshifters, Magnetic Spacemen, Mozes and the Firstborn en PAUW.

GIRLSGIRLSGIRLS

GIRLSGIRLSGIRLS is er om iedereen aan te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt, fuck wat mensen van je denken. Iedereen verdient een scene waar je kan zijn wie je bent, en kan doen wat je wil doen. Doe wat je wil, maar doe het met GIRLSGIRLSGIRLS.

Cloudsurfers

CLOUDSURFERS is een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. CLOUDSURFERS combineert het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea: that’s a pretty fucking good milkshake!

Popronde in Overijssel

ZO 03 oktober – Almelo
ZO 24 oktober – Zutphen
VR 05 november – Zwolle
ZA 13 november – Deventer
VR 19 november – Enschede

Meer info over de Popronde vind je op de website van Popronde Nederland. Het grootste gratis rondreizende muziekfestival van Nederland.