Deze 10 acts ontvangen Music Support Overijssel in ronde één van 2024

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maakt Poppunt Overijssel de eerste 10 acts bekend die in 2024 met hulp van Music Support Overijssel aan de slag gaan met het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? Dit jaar is Music Support Overijssel nog met 4 rondes aanwezig om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerstvolgende ronde sluit dinsdag 2 april. Zorg dat je aanvraag vóór deze datum binnen is via Sonar! Maar maak eerst hieronder kennis met de acts die deze ronde aan de slag kunnen met een MSO-bijdrage.

A Life Aligned

A Life Aligned is een christelijke metalcore band en het epitoom van ambivalentie: hard als de hel met een hart voor de Heer. Ze hebben hun vizier gezet op hun debuutalbum. De bijdrage van o.a. Music Support Overijssel geeft ze de mogelijkheid om dit werkelijkheid te maken en samen te werken met Vincent van Zwieten, Lennart Brugman, Ivan Panferov, Rachelle Doornbos en meer. Dat belooft wat!

ESMÉ

ESMÉ combineert haar liefde voor moderne R&B met een onderliggende nieuwsgierigheid naar elektronische popmuziek. Dit geluid is doordrenkt met haar eigen persoonlijkheid en ervaringen, wat leidt tot een unieke luisterervaring. De zangeres heeft aangeklopt bij Music Support om een videoclip te schieten voor een aankomende release. Wanneer ze dan ook nog eens samenwerkt met producer Kølder, Joris Kleintjes en Salomé Tetteh-Quaye kunnen wij niet anders dan ongedurig wachten om het resultaat te aanschouwen!

Famke

Enschedese zangeres Famke hoopt een thuis te bieden voor mensen met een dikke huid maar een klein hartje. Herken jij jezelf hier in? Dan doet het je vast goed om te horen dat deze Burger Beurs act, met de financiële hulp die ze krijgt van Music Support, aan de slag gaat met de visuele vormgeving van haar EP! Daarvoor gaat ze de samenwerking aan met Anouk Gerritsen, visueel vormgever en fotograaf. Wat ons betreft nu al een succesformule.

ISLE

Ken je ISLE al? Het project van het duo Arjen de Wit en Lise Low heeft in 2021 hun debuutplaat A Siren’s Call uitgebracht in boekvorm. Het boek neemt je mee door een fantasy verhaal dat muzikaal wordt ondersteund door de muziek van deze plaat. Wat de act betreft blijft het hier niet bij. Om hun tweede plaat waar te maken werd er een bijdrage toegediend door Music Support Overijssel. Waar deze plaat over gaat, of hoe deze wordt vormgegeven, dat houden we nog even voor ons. Wel kunnen we vast vertellen dat het wachten je zeker waard zal zijn.

KORST

Jup, KORST. Bij het lezen van zo’n naam wil je natuurlijk direct muziek horen. Toch zal je nog eventjes moeten wachten. De popband, gevormd op ArtEZ Enschede, duikt met de bijdrage van Music Support Overijssel de studio in om hun debuut EP waar te maken. Hun sound omschrijft de act zelf als Nickelodeon geïnspireerde poprock gemengd met poëzie uit de 21e eeuw. RTV Oost noemde het “een sprankelende combinatie van Goldband en Van Halen.” Hou KORST dus maar even in de gaten.

Luke Christoffel & The Moonlights

Het idee voor Luke Christoffel & The Moonlights zat al een tijdje in het hoofd van, je raadt het al, Luke Christoffel. Nu is de tijd daar! Fans van Elvis, Roy Orbinson of Stephen Sanchez zijn bij deze act aan het goede adres. Met de ondersteuning van MSO kan Luke nieuwe muziek en de vormgeving daarvan gaan realiseren. Op het moment van schrijven zit de act midden in het proces, dus hopelijk hoeven we niet al te lang onze adem in te houden tot we wat kunnen horen!

Marius Hagedoorn

Het werk van de Enschedese componist Marius Hagedoorn is te omschrijven als een zoektocht naar de nieuwe klankwerelden, om oude en traditionele klanken te combineren met moderne klanken. Ook genres worden overschreden; jazz, klassiek, ambient en zelfs pop zijn geen vreemden van Marius. Daarom is het wellicht geen verrassing dat de componist dit concept nog verder dan alleen zijn eigen muziek wil uitbreiden. Wat er precies gaat gebeuren gaan we niet verklappen, daarom raden we je aan om Marius op de voet te volgen!

MAUD

Wie Sonar een beetje volgt, kent MAUD wel. De act had van alle artiesten op het platform in 2023 de meeste matches te pakken! Ook in 2024 gaat de act weer vol gas. Met nieuwe muziek op de planning kan Music Support Overijssel ze een financiële zet geven. Wanneer er zelfs wordt gepraat over een strijkorkest blijven wij met gespitste oren wachten op nieuw geluid vanuit het Twentse MAUD.

NOSSIN

Soms heb je geluk, soms heb je tegenslag. Het leven is bewegen langs deze onvoorspelbaarheid. NOSSIN zoekt die bewegingen op en vindt daarin een eigen maar ook universeel geluid. Dat geluid heeft ook beeld nodig, daar komt Music Support Overijssel in het spel. Het fonds gaat de act rondom naamdrager Milan Nossin financieel helpen met de visuele campagne die ze voor ogen hebben. Hiermee wordt de samenwerking met Esmee van Zeeventer aangegaan. Samen willen ze door middel van de foto’s en vormgeving de act naar een hoger niveau tillen!

Plain Talk 

Plain Talk is in oktober 2022 opgericht door songwriters HSTR en Ellis Newman. Zij bundelden hun krachten sindsdien gezamenlijk in dit unieke project. Voor nu vind je ze online voornamelijk met een akoestisch geluid, maar dat gaat niet lang meer duren. Met een toekenning van Music Support Overijssel gaat de act een live video opnemen die verder gaat dan wat je tot nu toe van ze gewend bent. Zo slaan ze twee vliegen in 1 klap: muziek én video. Zo wil het duo je ook visueel meenemen in hun belevingswereld. 

Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. Dit jaar zijn er nog vier rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen. De eerstvolgende deadline is op dinsdag 2 april. De aanvragen gaan via www.checksonar.nl.