Deventer Talenthouse opent Summerschool voor songwriters

Wegens het Coronavirus kon Deventer Talenthouse helaas niet plaatsvinden zoals gepland. Nu er weer versoepelingen zijn is het tóch mogelijk het jongeren workshoptraject te organiseren in een aangepaste vorm in de maand juli. In vijf gratis workshops, gegeven door Deventer liedschrijfster Vera Bon, leren de deelnemers de ins en outs van Songwriting. Er wordt gewerkt aan een eigen song, die als eindproduct wordt opgenomen als videoclip.

Talenthouse & Talent Routes
Deventer Talenthouse is hét nieuwe workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs.

Deventer Talenthouse bestaat uit drie verschillende Talent Routes: Songwriters & Muzikanten, Rappers en DJ’s & Producers.

Voor en Door Deventenaren
Deventer Talenthouse is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscene van Deventer. Coaches komen voort uit collectieven en organisaties uit de stad zoals Nieuwe Electronische Waar, Deventer Songwriters Gilde, Colored Monkeys, de Nieuwe Oost Pop en de Burger Beurs.

Songwriters & Muzikanten
De Talent Route Songwriters & Muzikanten wordt geleid door Deventer zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Afgestudeerd aan het Artez Conservatorium Arnhem, met de Burger Beurs ’19 op zak bracht zij afgelopen jaar haar debuut EP ‘huilen’ uit. Met haar eigenzinnige band en Nederlandstalige liedjes recht uit het hart, was zij te zien op tal van festivals, podia en theaters door Nederland.

Aanmelden & Info
Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Songwriters & Muzikanten is mogelijk tot 13 juli 2020.

Deventer Talenthouse wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis in samenwerking met Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.