De Popronde van MICHA

We zitten alweer in het laatste weekend van Popronde 2023. Met volgende week als grote afsluiting het eindfeest in Amsterdam! Voor we zo ver zijn, leek het ons goed om even in gesprek te gaan met MICHA. Bewapend met zijn debuut single heeft de act een flinke lijst aan Popronde shows achter de rug. Gister heb je hem op ons kanaal gezien met een take-over. We vroegen hem naar zijn Popronde ervaringen!

Gefeliciteerd met je plek in de selectie! Misschien niet de eerste keer, maar wel de eerste keer als solo-act. Hoe vond je het om geselecteerd te worden?

Nou om eerlijk te zijn heb ik al best wel wat uren in de muziek zitten, dus het voelde niet als een enorme verassing voor mij. Wat wel spannend was, was dat ik nog maar net aan mijn solo project was begonnen toen de selectie gemaakt werd en nog niet echt iets heel concreets had om te laten zien. Een stuk of 4 demo’s en 3 foto’s om precies te zijn. Best wel cool hoe al de coördinatoren daar door heen konden luisteren en me een plekje hebben kunnen geven. 

Hoe vind je de Popronde gaan? Welke stad was bijvoorbeeld tot nu toe echt het absolute hoogtepunt? Of waarom juist niet?

Popronde is over het algemeen echt de shit voor mij man. Het is een te gekke plek om allerlei soorten gekke dingen mee te maken. Soms is alles tot de laatste detail geregeld en soms sta je te spelen terwijl mensen hun bordje nog aan het leeg eten zijn. Juist dat contrast vind ik de charme van Popronde. Tuurlijk was het te gek om een volle zaal in Venray en Utrecht te hebben. Maar het was net zo tof om in Harderwijk voor 20 man akoestich te spelen. 

Wat heeft je doen besluiten mee te doen met de Popronde? Wat hoopte je initieel uit het rondreizende festival te kunnen halen?

Volgens mij kun je best wel veel verschillende dingen uit popronde halen. Wij wouden door middel van popronde de eerste basis leggen van liefhebbers van mijn soort muziek. En dat is volgens mij aardig aan t lukken 🙂 

Zijn er mede-Popronde acts wil je in de spotlight zetten?

Dat is een simpele, my bro: Jeroen Antoine

Het einde van de Popronde duurt niet lang meer. Wat kunnen we na 2023 van je verwachten? Grootse plannen? 

Eerst even een maand adem halen, daarna zo veel mogelijk spelen spelen spelen en in mei komt het Ep 1 uit.  In April reis ik weer af naar Nashville om te werken aan Nashville en in de zomer willen we zoveel mogelijk mee pakken van het festival seizoen.

Om af te sluiten: Welke track heb je aanstaan als je de snelweg oprijdt richting je volgende Popronde-show?

Erg simpel, Flower shops van ERNEST (ft. Morgen wallen)