De Overijsselse Popronde acts zijn bekend!

Donderdag 30 april werd de 2020 selectie voor de aankomende Popronde bekend gemaakt via een live-uitzending op 3voor12 Radio.

Tekst gaat verder onder foto.

https://www.instagram.com/p/B_nt-u5lXut/

Wij zetten alle Overijsselse acts voor je op een rij:

GIRLSGIRLSGIRLS (ZWOLLE)
GIRLSGIRLSGIRLS is er om iedereen aan te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt, fuck wat mensen van je denken. Iedereen verdient een scene waar je kan zijn wie je bent, en kan doen wat je wil doen. Doe wat je wil, maar doe het met GIRLSGIRLSGIRLS.

PRESTCOLD MOLLY (ZWOLLE)
Prestcold Molly is een alternatief rockkwartet. Beukende 90’s songs worden afgewisseld met dromerige, dynamische intermezzo’s. Samen zorgen ze voor een muur aan geluid en een vol adrenaline gepompte live-ervaring. Eenieder van deze band heeft zijn strepen al ruim verdiend in bands als Paceshifters, Magnetic Spacemen, Mozes and the Firstborn en PAUW.

LAURINGER (ENSCHEDE)
De Oostenrijkse Lauringer brengt singer-songwriter tunes, tijdloze popmuziek en feel-good indie samen tot haar persoonlijke Road Pop. Met energieke been-there-done-that songs, straight-to-the-point teksten en hoopgevende soundscapes vertelt de zangeres over extatische ontmoetingen, inspirerende inzichten en emotionele momenten.

AUFGLAUFT (HENGELO)
AUFGLAUFT neemt je mee op een instrumentale rondreis door een wereld van verschillende muziekstijlen, oftewel Party Jazz! Ze staan bekend om hun energieke en interactieve live performance, wat zich altijd uitmondt in een feest. Houd je van jazz, rock, balkan, en funk in combinatie met een goeie live uitvoering, dan heb je in AUFGLAUFT jouw band gevonden.

EVVA (ZWOLLE)
Evva’s dromerige muziek doet denken aan de chill-out muziek van Air uit de jaren negentig, de stemmigheid van Massive Attack’s triphop en de synthesizer electronica van Boards Of Canada. Evva is een Utrechts/Zwols duo bestaande uit Emma (vocals, keys) en Folkert (keys en samples). Op 29 mei presenteren zij hun te verschijnen tweede EP in Hedon Zwolle.

MICAH & JULIA (ZWOLLE)
Het jonge duo Micah & Julia maakt intieme muziek geput uit de bronnen van pop, folk, country & jazz. Wanneer ze samen tweestemmig zingen, vergeet je de wereld. Geniet van de zoete klanken en droom weg bij de liedjes die gaan over verlangen naar vrijheid en de liefde.

NESS (ZWOLLE)
NESS (Ernest Rodziekiewicz) is een 23 jarige artiest. Oorspronkelijk komt hij uit Polen, maar nu woont hij in Zwolle, Nederland. Begin 2019 kwam zijn debuut EP genaamd ‘Dagdromen’ uit, met featurings van o.a. Rico & Sticks, verwerkt in allerlei soorten invloeden in de hip-hop scene, voor ieder wat wils. Dit jaar komt zijn debuut album uit

MARTH (DEVENTER)
Soulful Future Beats met Lo-fi, Chill-step en Jazz invloeden. Klinkt als bonobo x Flume x Kaytranada met live instrumenten met nadruk op trompet en drums.

MINKA (DEVENTER)
MINKA maakt frisse Nederlandstalige elektropop met lieve zang en een gezonde dosis naïviteit. Zwevend op de beat neemt ze je mee haar roze wereld in. Een ode aan onbevangenheid en speelsheid met scherpe teksten en o zo dansbare muziek. Ook mensen die niet willen dansen, die dansen stiekem. Klinkt als: een mix van De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol.

MILO (ZWOLLE)
MILO is een alternatieve pop/rockband. De band combineert de meerstemmigheid van Crowded House met de Britpop van bands als Oasis. Bij hun krachtige, oprechte liedjes kun je je laten meenemen en wegdromen of je laat je live overtuigen door een energieke show met een dikke bak attitude. Zie de gebroeders Gallagher voor je, maar dan een stuk harmonieuzer.

LAS MEDICINAS (DEVENTER)
Did you ever have a fever so bad you could barely walk? Did you ever feel so dissapointed and cynical about the world you started drinking and got confused about where you were? Las Medicinas is A 4 piece band,bringing you exotic, electronic, hypnotic, delusional sounds. Tropical Punk. Surf Cumbia, Psychobilly, Psychedelic, Post-apocalyptic World music.

Overijsselse Popronde Steden:
zondag 4 oktober – Almelo
vrijdag 6 november – Zwolle
zaterdag 14 november – Deventer
vrijdag 20 november – Enschede

Over Popronde Nederland
Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2020 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

Meer info over Popronde Nederland is te vinden via www.popronde.nl.