De Basis Summerschool: Werk drie dagen lang aan jouw ontwikkelvraag

De Basis organiseert deze zomer weer een Summerschool voor (regionaal) muzikaal talent. Van 21 t/m 23 augustus verwelkomt De Basis vijf acts om aan de slag te gaan met hun persoonlijke artistieke ontwikkelvraag, bijvoorbeeld het aanscherpen van je liveshow, het schaven aan demo’s in de repetitieruimte of het uitpluizen van mooie harmonieën in de samenzang.

Hierbij word je geholpen door professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie. Drie dagen lang wordt voor jou en de aanwezige coaches de ideale bubbel gecreëerd om je muziek tot op de puntjes uit te werken. De Summerschool is bedoeld voor acts die hun eerste stappen al hebben gemaakt in de muziekwereld en zich graag verder willen ontwikkelen.

Concreet betekent dit:
  • – Je hebt minstens 1 release op je naam staan (track, EP of album)
  • – Je hebt live-ervaring van minstens 1 tour of andere relevante ervaring die je aantoont via een muzikaal CV
  • – Je bent gemotiveerd om stappen te zetten in je muzikale en artistieke ontwikkeling.
  • – Je hebt een doelgerichte vraag waar je tijdens de Summerschool mee aan de slag wil
  • – Je bent de gehele periode van de Summerschool beschikbaar (21 t/m 23 augustus). De Basis verzorgt twee overnachtingen en alle maaltijden zodat je ook daadwerkelijk in een driedaagse bubbel komt.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 6 juni via Sonar. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. Er is in totaal plek voor vijf acts en er wordt van elke deelnemer een bijdrage van 75 euro (p.p.) gevraagd.

De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis BRUT, De Basis, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede, Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.