Daniel Brooke beukt zonder pardon het Popronde-publiek omver

Voor iedereen die haar of zijn emo-fase nooit echt heeft verlaten is er Daniel Brooke. De act is niet bang om te experimenteren. In de tracks word je genadeloos van breakdowns naar hyperpopbeats gestuurd, binnen de lijntjes blijven is simpelweg een no-go. We vroegen frontman Daniël om wat te vertellen over hun Popronde!

Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je geselecteerd was?

Ik was echt insane blij to be honest. Ik was live aan het luisteren naar 3fm waar het bekend werd gemaakt. Na 2 uur wachten had ik de hoop al opgegeven en stond ik op het punt de stad in te gaan om mijn verdriet weg te drinken. Letterlijk op het moment dat ik wilde gaan kreeg ik een appje van Geosy (GIRLSGIRLSGIRLS) die zei: ”Bro gefeliciteerd met je selectie!” Daar achteraan kwamen nog een aantal appjes van medemuzikanten. Ik was kapot blij, ik heb mij met deze act de voorgaande 3 jaar ook aangemeld, maar toen werd ik niet gekozen. Dat het dit jaar wel lukt, is een bevestiging dat je iets goed doet. 

Met een metalact de Popronde doen. Hoe is dat?

Wij hebben het hartstikke naar onze zin. Ik hoor van veel andere metalacts die voorgaande jaren mee hadden gedaan dat het lastig was om voor shows geboekt te worden, maar met 15 shows gaat het voor ons best lekker. Het is vooral leuk wanneer je de eerste scream eruit laat en dat het publiek met open mond staat te kijken met een “wtf is dit” gezicht. Maar wanneer men langer blijft staan zie je wel dat mensen steeds meer mee gaan doen en het toch leuk beginnen te vinden. Je krijgt dan als feedback de classic: “Nou het was een ontzettend leuke show, en die gitaren enzo waren ook gaaf, maar persoonlijk hou ik niet zo van dat grungen”  To this day snap ik niet waarom boomers die screams en grunts “grungen” noemen… Anyways, ik denk omdat we redelijk uiteenlopende muziek maken, het wat toegankelijker is dan een “220BPM, alleen maar blast beats grindcore” band.

Vanwaar de keuze om je in te schrijven voor de Popronde? Wat hoop je dat er uit kan halen?

Wij hebben 3 doelen:

-Heel veel live ervaring opdoen (en heel veel lol hebben terwijl we dat doen)

-Connecties maken, met mensen praten, netwerk uitbreiden

-Impact maken op het publiek en daarmee ook potentiële nieuwe fans maken. Ik wil dat mensen denken: “Wat de fuck heb ik net gezien, en waar kan ik er meer van vinden?”

De reden dat we ons hebben ingeschreven voor de Popronde heeft te maken met het feit dat het als popartiest ontzettend mooi op je CV staat. Daarnaast ik heb altijd een beetje het idee gehad dat wanneer je met de popronde hebt meegedaan, je er pas echt toe doet in de NL muziekscene. Het is een mooie springplank naar grotere dingen.

Ook net Music Support Overijssel ontvangen, gefeliciteerd! Nieuwe muziek in de maak?

Jaaaa! Eind dit jaar komt een LP, maar die is zo goed als af. Maar stilzitten moet nooit, dus in ben op dit moment bezig met het afschrijven van nieuwe muziek wat in kwartaal 1 of 2 van 2024 wordt uitgebracht

En straks? Wat kunnen we van Daniel Brooke verwachten in 2024 (en verder)?

Sowieso nieuwe muziek. Daarnaast hopen we een aantal leuke festivals te mogen spelen in 2024. Bevrijdingsfestival Zwolle staat bij mij erg hoog op de lijst. Daarnaast willen we de Guts and Glory contest van Jera on Air natuurlijk winnen, zodat we ook op Jera mogen spelen. Ten slotte willen we met de nieuwe muziek een NL (en misschien ook wel West-Duitsland) tour doen.

Laatste vraag: Welke track is het leukst om live te spelen dit najaar?

100% SIXX, die track is dom hard en daar kan ik een beetje flexen met mijn vocals haha.

Check hier de Popronde agenda van Daniel Brooke!