Colorwave bevestigd voor DIJSO

De komende weken maken wij alle artiesten bekend voor de IJssel Stroomt Over, wat dit jaar plaatsvindt op zondag 15 oktober in Hedon Zwolle. De IJssel Stroomt Over is een showcase voor talent, en wordt georganiseerd door Poppunt Overijssel, Hedon Zwolle, Metropool Hengelo, Het Burgerweeshuis Deventer en Atak Enschede in samenwerking met Sena en de Provincie Overijssel.

”You & me, taking over the world. Fuck the rest, yeah we will conquer it all!”

We are COLORWAVE – energieke pop-punk met als inspiratiebron bands als Green Day, Paramore en de Foo Fighters.

COLORWAVE bestaat uit vrienden uit Nederland en Duitsland die elkaar tijdens hun studie ontmoetten in 2013. Ze deelden een gezamenlijke liefde voor pop-punk bands en al snel waren de eerste songs geboren.

De band bracht in 2015 hun eerste EP ”Lighten the Shadows” en – van deze EP – de single met videoclip ”Colorblind” uit. In 2016 volgde de EP Neon Veins waarvan nummers onder andere te horen waren op een aantal regionale radiostations in Nederland en op de nationale radio WDR2 in Duitsland. In dat jaar was de band te vinden op poppodia en festivals in zowel Nederland als Duitsland (waaronder opener voor bands als Birth of Joy en UMSE). Ook won COLORWAVE in dat jaar de Burger Band Clash en Colmpop Band Contest. Eind 2016 tekende COLORWAVE een samenwerkingsovereenkomst met iGNITE! Music management & booking agency.

2017 begon met een support gig voor Dilana Smith in de grote zaal van Metropool, maar de focus van de band is in 2017 vooral gericht op het werken aan nieuwe songs met een nieuwe sound die het best omschreven kan worden als rouwer en dirtier. De band heeft inmiddels nauw samengewerkt met producer Guido Aalbers (o.a. Miss Montreal, Krezip) om deze nieuwe sound te vinden en nam in het begin van dit jaar 3 singles op die, verspreid over het jaar, samen met videoclips uitgebracht gaan worden. De eerste single-release wordt nog voor de zomervakantie verwacht. De eerste reacties op de nieuwe songs van mensen uit de branche zijn bijzonder goed en COLORWAVE duikt in het najaar weer met Guido Aalbers de studio Maar natuurlijk beklimt de band in 2017 ook weer met veel energie, power en vriendschap, diverse live podia in Nederland en Duitsland.