Colored Monkeys lanceert een landelijke tour met hun Monkeyjam

Ter ere van de 100e Monkeyjam in Overijssel organiseert Colored Monkeys een tour met jamsessie. De insteek van de tour door Nederland is om muzikanten te verbinden. De tour start op 17 januari en eindigt op 29 maart.

8 steden, 9 jamsessies met de opening op 17 januari in club Lola (Groningen) als afterparty van Eurosonic. Op 29 maart zal de tour eindigen in Hedon Zwolle. Andere steden zijn: Amsterdam, Arnhem, Utrecht, Amersfoort, Deventer en Enschede.

Colored Monkeys
De Colored Monkeys zijn de afgelopen jaren bezig om furore te maken in Overijssel. Naast de jamsessies organiseren ze festival area’s, feestjes, de Popronde en programmeren ze in de regio toffe en opkomende bands. Ze waren o.a. al te zien op ESNS, Wildeburg, Living Village en werken samen met muzikanten van o.a. Jan Terlouw Junior, KNARS, Roots Rising, Roos Blufpand en vele andere acts. De organisatie won in 2019 de allereerste Pop Promotie Prijs georganiseerd door Poppunt Overijssel.

Met de tour werkt de organisatie samen met alle lokale jam collectieven. Zo ontmoeten de muzikanten elkaar en kunnen ze van elkaar leren en geïnspireerd raken. De eerste editie wordt gezien als kennismaking, maar in Overijssel heeft de jam al bewezen dat talent elkaar beter weet te vinden. Er ontstaan nieuwe samenwerkingen en projecten in heel de provincie.

De tour wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.