Chris Egbers – Living Room Sessies

De grote wens van Chris Egbers (20) uit Enschede was om een band te vormen rondom zijn werk als singer-songwriter. Na een jaar of 5 ervaring als solo-artiest ging die wens in vervulling. Begin april stonden de eerste shows op de planning, maar die konden natuurlijk niet doorgaan. Om toch hun werk aan de buitenwereld te tonen, nam de band op 1,5 meter afstand in een woonkamer 5 livevideo’s op. Op 26 augustus verscheen de eerste video en de weken daarop volgt steeds op woensdag een nieuwe release.

De Living Room Sessions
Omdat vanwege een verhuizing de woonkamer van de drummer leeg kwam te staan, was er een perfecte gelegenheid om op 1,5 meter afstand met elkaar te spelen. De band sleepte een installatie, instrumenten en camera’s het huis in en nam alles zelf op. Na afloop mixte Chris zelf het geluid met behulp van zijn producer Samuel Alidarso en ook de videos zijn zelf ge-edit. De video’s zijn dus niet alleen thuis opgenomen, maar ook nog eens volledig homemade.

De band hoopt dit najaar weer de ‘echte’ studio in te kunnen duiken om meer van hun repertoire op te nemen met het oog op een debuutsingle komend jaar. Verder staan er nog optredens gepland en het coachingstraject ‘Songsmidse’, maar vanwege de omstandigheden is het lastig om daar duidelijkheid over te geven.

De Living Room Sessions verschijnen iedere woensdag om 12:00 op het Youtube-kanaal van Chris Egbers en zijn social media. Bekijk hier de eerste video:

Over Chris Egbers
Chris Egbers is een indiepop-artiest, geboren in Hengelo, getogen in Leeuwarden en sinds zijn studie aan de Popacademie in Enschede is hij terug in Twente. Samen met vier vrienden, tevens studiegenoten van de Popacademie, startte hij in september vorig jaar een band waarmee hij zijn zelfgeschreven nummers uitwerkt. De muziek is te omschrijven als een mix tussen de sfeervolle sound van the War On Drugs en de jazzy vibe van de vroegere albums van Jason Mraz.