Burgerweeshuis zoekt Burger Beurs Talenten 2022

De Burger Beurs is een initiatief van het Burgerweeshuis om opkomende artiesten uit Overijssel een boost aan hun carrière te geven. Muzikale acts kunnen zich tot 15 november opgeven om een jaar lang gebruik te maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis om hun muziek uit te brengen en zichzelf te ontwikkelen. Voorgaande jaren zaten onder andere Snelle, Sluwe Vos, Pjotr, Boogie Monster, Vera Bon, en Bastian Benjamin in de Burger Beurs.

Vanaf 2010 ondersteunt het Burgerweeshuis elk jaar een drietal muzikale acts. Sinds 2015 is de Burger Beurs in het leven geroepen. Het Burgerweeshuis investeert graag in jong talent, omdat het heel direct resultaat voor het muziekklimaat in de stad en de provincie heeft. Het traject is bedoeld voor jonge talenten uit Overijssel. Samen met de medewerker talentontwikkeling van het Burgerweeshuis gaan ze aan de slag met een onder andere een lange termijnplanning en doelstellingen voor de volgende stap in hun carrière. Het Burgerweeshuis ondersteunt door coaching, netwerk, maar ook door haar faciliteiten aan te bieden zoals de studio en de oefenruimtes. De Burger Beurs is onderdeel van het talentenprogramma ‘Podiumplan’ van het Burgerweeshuis en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

2021
De selectie van 2021 bestaat uit indie-rootsrock band Jimmy Diamond, elektronisch duo MARTH, hiphop artiest Jammy en rapper/producer Babs. Deze acts zijn afgelopen jaar met name bezig geweest met het uitbrengen van nieuwe muziek, videoclips, het ontwikkelen van nieuwe live-shows.

Meer informatie en het inschrijfformulier voor de Burger Beurs 2022:

www.burgerweeshuis.nl/talent/burgerbeurs