Burgerweeshuis tovert bovenzaal om tot Wonder Bar

De Wonder Bar zal de nieuwe plek worden waar Deventer organisatietalent op het gebied van Dance en andere muziekgenres een plek krijgt om nieuwe concepten te programmeren en ontwikkelen. Er is de afgelopen maanden in het Burgerweeshuis hard gewerkt aan de herinrichting en herpositionering van de bovenzaal. Waar de ruimte tot voor kort weinig werd ingezet, is de zaal met een capaciteit van 100 mensen nu omgetoverd tot de Wonder Bar. De ruimte is vernieuwd en aangepast om zelfstandige feesten te kunnen plaatsen. Jonge, kleine en/of experimentele organisaties krijgen hier de mogelijkheid om hun eigen concept weg te zetten. Doel van de Wonder Bar is om de talentvolle onderlaag van de Deventer Dance-scene een podium te bieden en zo de keten van klein tot groot feest te kunnen faciliteren.

De Wonder Bar is opgezet in samenwerking met grafisch designbureau Studio Wonder, organisator achter succesvol dance-concepten als ‘De Nachttuin’ en ‘Dockhouse’ en actief als VJ collectief voor grote dancefestivals, dj’s en bands als De Staat. Zij zullen naast de indeling en herinrichting zich mede gaan bemoeien met de programmering van de Wonder Bar, met hun eigen diepe roots in de Nederlandse dance-scene zijn zij goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Met de focus op lokaal talent willen Burgerweeshuis en Studio Wonder een programmering neerzetten in diverse muziekgenres en fungeren als springplank voor jonge Deventer organisaties om zich door te ontwikkelen. De Wonder Bar wordt op 12 mei officieel geopend, hierbij zijn geïnteresseerden, creatievelingen, (potentiele) organisatoren en pers welkom.

Officiële opening Wonder Bar (bovenzaal Burgerweeshuis) | Datum: 12 mei | Aanvang:  22.00 uur | gratis entree