Burgerweeshuis maakt eerste naam voor Burger Beurs bekend

Poppodium het Burgerweeshuis in Deventer maakte gisteren de eerste act bekend die in 2019 de ‘Burger Beurs’ ontvangt. De eerste artiest die volgend jaar mag genieten van het netwerk en de middelen van het Burgerweeshuis is Vera Bon:

Vera Bon (Deventer, 1995) zoekt in taal en muziek naar wat gezegd móét worden. Als performer valt ze op door een extreme waarachtigheid. Vera: ”Ik wil raken”.
Ze wordt begeleid door haar band bestaande uit: Dirk Overbeek (accordeon), Jurgen Houwers (viool), Leon Senger (drums) en Jop Albronda (bas).
Vera Bon is zowel solo als met band regelmatig op de planken te vinden en stond onder andere op poëziefestival Het Tuinfeest, Luxor Live en in het voorprogramma van Het Zesde Metaal en Roos Blufpand.
Doet denken aan het werk van genregenoten als Wende en Eefje de Visser.

Kennismaken met de drie Burger Beurs acts kan op ‘Burger Beurs Presents‘ op 25 januari in het Burgerweescafe.

Trommelgeroffel… Vandaag mogen wij de eerste Burger Beurs band van 2019 aan jullie voorstellen.. Vera Bon!

De…

Posted by Het Burgerweeshuis on Monday, November 19, 2018

Met de Burger Beurs ondersteunt en begeleidt Het Burgerweeshuis elk jaar drie acts door haar kennis, netwerk en ervaring te delen. Ook reiken ze, zoals de naam al zegt, een beurs uit. Met deze beurs kan er jaar lang gewerkt worden aan een doel, zoals een album, videoclip of liveshow.
In voorgaande jaren werden bijvoorbeeld Sluwe Vos, Snelle, Rob Dekay en Paul Sinha en Tricklebolt via de Burger Beurs ondersteund.

De Burger Beurs wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.