Burgerweeshuis maakt Burger Beurs selectie 2022 bekend

In 2022 wordt de Burger Beurs aan drie Overijsselse muzikale acts uitgereikt. De selectie bestaat uit alternatieve rockband Oh Whale, soul singer-songwriter Bella Luna en hiphop artiest Kwaboi. Een jaar lang kunnen deze muzikanten gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis, plus een budget om producties en zichzelf te ontwikkelen. Eerdere artiesten die de Burger Beurs mochten ontvangen waren onder andere Snelle, De Sluwe Vos, Pjotr, Boogie Monster, Vera Bon, Bastian Benjamin en Babs.

Oh Whale
Noisy, hard en eigenwijs. Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige uitbarstingen. Invloeden van Radiohead, Tame Impala en Sonic Youth geven Oh Whale hun unieke sound. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld door woeste zeeën van reverb en distortion. Met elementen van (art)rock, shoegaze, noise en indiepop experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen. Als walvisgeluiden, omgezet tot catchy songs en ruige soundscapes. Oh Whale stuurt je recht de golven in, om je uiteindelijk, tamelijk ongedeerd, aan te laten spoelen.

Oh Whale

Bella Luna
Bella Luna is een soul singer- songwriter met Filipijnse roots. De warmte en heesheid van haar stem doen denken aan een vroeger tijdperk van Jazz en R&B. Ze wordt beïnvloed door artiesten als Erykah Badu en Jill Scott. Haar teksten zijn geestig en onbeschaamd, zoekende naar waar haar kracht ligt als artiest en als vrouw.

Bella Luna
Bella Luna

Kwaboi
Kwaboi was vroeger een Kwajongen, maar tegenwoordig is hij een ambitieuze rapper die zijn emoties in een persoonlijk verhaal op beats zet. Hij combineert rap met catchy popmelodieën. Met zijn rauwe stemgeluid, snelle flows en persoonlijke raps weet hij zijn publiek te raken en aan zich te binden. Zijn teksten gaan over herkenbare onderwerpen als liefde, geluk en prestaties. Daarnaast bespreekt hij gebroken banden, pesterijen en het gebrek aan een rolmodel in het verleden. Hij hoopt door deze lastige onderwerpen bespreekbaar te maken een rolmodel te zijn die hij vroeger zelf gemist heeft.

Kwa Boi
Kwaboi

Afgelopen jaar ontvingen indie-rootsrock band Jimmy Diamond, elektronisch duo MARTH, hiphop artiest Jammy en rapper/producer Babs de Burger Beurs. De Burger Beurs is een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.