Burgerweeshuis maakt Burger Beurs 2024 bekend!

Ook dit jaar neemt het Burgerweeshuis drie Overijsselse bands onder haar vleugels binnen het talentontwikkelingstraject de Burger Beurs. De selectie van 2024 bestaat uit Deventer metalcore band Reality Spill, de Nederlandstalige alternatieve pop rock artiest Famke en indie pop-folk songwriter Levi Major. Een jaar lang kunnen deze muzikanten gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis, plus een budget om producties en zichzelf te ontwikkelen.

Eerdere artiesten die de Burger Beurs mochten ontvangen waren onder andere Snelle, De Sluwe Vos, Pjotr, Jimmy Diamond, Vera Bon, Babs, Oh Whale en Droom Dit.

Famke

Deze producer, zangeres en liedschrijfster hoopt een thuis te bieden voor mensen met een dikke huid maar een zacht hartje. Eigenwijze en tedere Nederlandstalige teksten worden begeleid door een band die zich tijdens het spelen laat inspireren door alternatieve poprock uit de jaren ‘90 en ‘00. De muziek klinkt alsof het gemaakt zou kunnen zijn door het liefdeskind van Radiohead en Froukje. 

Samen met Burgerweeshuis gaan Famke en haar band dit jaar aan de slag met het ontwikkelen van de liveshow en het opnemen en uitbrengen van hun EP.

Levi Major

Indie pop-folk songwriter Levi Major zingt over turbulente onderwerpen onder begeleiding van warme ruimtelijke klanken en een zee aan backing vocals, geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House en Nick Drake.

In oktober 2023 bracht hij zijn debuut EP ‘Meet Me At Dawn’ uit. Na de warme en enthousiaste ontvangst van de eerste EP gaat Levi samen met Burgerweeshuis werken aan de tweede EP met als doel om die eind 2024 uit te brengen met een uitgewerkte releaseshow.

Reality Spill

Reality Spill is een jonge metalcore band uit Deventer. Ze hebben hun eerste EP op zak en shows in o.a. AFAS Live en een UK tour al achter de rug. In 2024 gaan ze met de Burger Beurs aan de slag met hun debuutalbum, productie van hun liveshow en hun marketingplannen te finetunen. Dit met als doel om zich verder te ontwikkelen en hun band (inter)nationaal op de kaart te zetten.

Afgelopen jaar ontvingen bluesrock band Wildman, Nederlandstalige electronische pop band Droom Dit, en lofi indiepop act From//October de Burger Beurs. De Burger Beurs is een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.